avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care este situatia lauzei in cazul transferului firmei ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care este situatia lauzei in cazul transferului firmei sau a unei parti componente la alta firma?

Buna ziua,
sunt intrata in concediu de maternitate din data de 19 Nov 2009 iar firma de la care am intrat in maternitate face transfer la alta firma departamentul la care am lucrat. Intrebarea mea este : Au dreptul sa ma transfere? Plus ca noul contract prevede un termen limitat de 1 an si 8 luni adica pana in Iulie 2011 iar eu ma intorc dup aceea in Sep 2011, adica pt mine este nul?
Multumesc anticipat,
Carmen
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 19:21, 18 Decembrie 2009
Daca am inteles corect, dvs sunteti in CIC si copilul face 2 ani in septembrie 2011.
Transfer nu mai exista, se incheie un contract de munca si semnati altul.
Practic va desfiinteaza posturile si persoanele sunt preluate la noua societate.
Daca sunteti in CIC, nu va afecteaza aceste transferuri, pentru ca aveti contractul suspendat.
Dvs ati intra in somaj la expirarea CIC-ului. Daca noua companie doreste sau nu sa va preia, este optiunea lor. Nu pot fi cu nimic obligati.
Nu are sens sa iesiti din CIC pentru a va muta la noua companie unde sa intrati iar in CIC daca contractul este pe perioada determinata terminandu-se inainte de implinirea celor 2 ani ai copilului.
Ati putea discuta de cazul dvs cu conducerea celor 2 societati.
Multumesc pentru raspuns. Ma puteti ajuta in legatura cu legea.
Ince lege se stipuleaza transferul lauzei?

merci
1. Nu exista o lege speciala pentru transferul lauzei.
2. Exista insa precizari in Codul muncii:

Protectia drepturilor salariatilor in cazul transferului
intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia:

Art. 169. - (1) Salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor in cazul in care se produce un transfer al intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.
Art. 170. - Cedentul si cesionarul au obligatia de a informa si de a consulta, anterior transferului, sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor cu privire la implicatiile juridice, economice si sociale asupra salariatilor, decurgand din transferul dreptului de proprietate.

3. Asadar noul angajator al dvs. va preia cu obligatiile pe care le avea celalalt angajator fata de dvs.
Multumesc frumos pentru ajutorul acordat
Kitte a scris:
Transfer nu mai exista, se incheie un contract de munca si semnati altul.
Practic va desfiinteaza posturile si persoanele sunt preluate la noua societate.

Acest lucru este total eronat, in cazul transferului de intreprindere pur si simplu se schimba angajatorul, contractul nu inceteaza! In cazul in care contractul este suspendat, el este de asemenea transferat dar ramane suspendat.

Daca noua companie doreste sau nu sa va preia, este optiunea lor. Nu pot fi cu nimic obligati.

Din nou este un raspuns gresit. Transferul opereaza imperativ.

Alte discuții în legătură

Preluare firma de catre alta societate; ce se intampla cu cim ale salariatilor? ContSters37581 ContSters37581 In cazul in care se decide preluarea firmei (cu tot cu salariati) care este procedura in cazul contractelor de munca? Se face concediere colectiva pentru toti ... (vezi toată discuția)
Ajutor,va rog!!! mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu o mica problema: societatea la care lucrez vinde locatia cu tot cu activitatea care se desfasoara aici ( reprezentanta +service auto). 1. ... (vezi toată discuția)
Peronal angajat corina_litoiu corina_litoiu cum se efectueaza transferul de personal angajat de la o firma care a fost luata in administrare de alta firma si in ce conditii se mentine calitatea de ... (vezi toată discuția)