avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O vecina susține că are acte pe uscătorul scării
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O vecina susține că are acte pe uscătorul scării

Buna ziua! Astazi m-am trezit la usa cu o vecina care sustine ca debaraua scarii (mentionez ca este un uscator, folosit pe post de debara) care este comuna este detinuta de dansa, avand si contract de vanzare cumparare, platind si impozit pe ea, dorinta dansei fiind de a elibera debaraua care nu este ocupata doar de mine, ci si de alti vecini. Intrebarea mea este, cum este posibil asa ceva? Va pot da niste informatii aditionale precum faptul ca aceasta problema a mai fost intalnita exact cu un alt propietar al aceluiasi apartament, raspunsul dat de politie si de alte organe competente in aceasta problema fiind : trebuie sa se inteleaga de comun acord cu ceilalti propietari pentru impartirea ei, aceasta intamplare fiind acum 18 ani. Apartamentul a fost preluat de banca, iar mai apoi vandut altui propietar, acel propietar vanzand la randul sau apartamentul doamnei care sustine ca detine acte pe o debara comuna, ceea ce nimeni nu a detinut inaintea sa. Eu sunt curios cum poate sa se intample asa ceva, avand in vedere ca nu exista o asociatie de propietari care sa intocmeasca niste acte juridice si sa poate incuviinta cuiva acea debara, cum poate cineva sa-si incredinteze niste propietati comune?
Cer parerea aveti dumneavoastra, eu unul cred ca este doar o mare abureala scoasa pe gura de acea doamna sau este vorba despre niste acte false. Tin sa precizez ca a depus si plangere la politie.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2020
Cristian0303, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:30, 31 Iulie 2020
Buna ziua?
A vazut cineva acele acte?
De cine au fost semnate?
Eu zic sa nu o bagati in seama si daca chiar are acte pentru acea incapere sa va evacueze prin instanta.
Sau cereti o copie a acelui contract si mergeti cu ea la un avocat pentru studiu...
Daca nu doreste sa va ofere aceasta copie... eu as merge pe prima varianta, nebagarea in seama.
Nu cred ca are acte.Verificati. Partea comuna e parte comuna.Punct!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice sustinere se probeaza,in cazul dv cu documente legale
Era necesar ca la momentul in care vecina a afirmat ca este proprietara exclusiva a debaralei sa va prezinte si document justificativ,respectiv contractul de vanzare cumparare
Daca la nivelul imobilului de locuit in comun nu exista constituita persoana juridica,afirmatia vecinei nu are temei legal
Probabil,ca vecina ,a achizitionat de la vanzator spatiu cu destinatia de locuinta ,iar vanzatorul a indus-o in eroare si a percept eventual suma suplimentara pentru anexa debara
Tin sa precizez ca a depus si plangere la politie.

Cine a depus plangere la politie?
Daca in trecut au mai existat astfel de discutii referitoare la acea debara,iar politia a concluzionat trebuie sa se inteleaga de comun acord cu ceilalti propietari pentru impartirea ei,,este evident ca persoana nu a putut prezenta documente legale care sa ii confere calitatea de proprietar exclusiv asupra spatiului in disputa ,iar politia ,in mod corect fiind vorba despre parte comuna imobil de locuit in comun a sustinut ca este parte comuna accesibila tuturor proprietarilor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multi nebuni umbla liberi printre noi...
Iata, este un ameican care vinde loturi pe luna. Culmea este ca sunt altii si mai nebuni care cumpara, mai ales ca vanzatorul ofera si niste acte de proprietate !
........................
Ca sa va linistiti, mergeti la asociaia de proprietari si sfatuitii sa mearga la OCPI si sa solicite un Extras de carte funciara pentru informare (daca nu chiar au asa ceva prin arhive). De fapt, cererea pentru OCPI poate fi facuta de oricine dintre noi. Din cate stiu, este o taxa de 20 lei si se elibereaza destul de repede (cam 30 minute).
In acel document sunt trecuti toti proprietarii din scara/blocul dvs. cu ceea ce au in proprioetate, suprafete utile, cpi-uri.

Succes!
Nu avem asociatie de propietari, dar mi se pare absurd ce sustine doamna, ca are contract de vanzare cumparare pe un bun comun, iar pe langa asta propietarii dinaintea sa care au avut acel apartament nu au detinut absolut nici un fel de uscator.

Alte discuții în legătură

Suprafete utile diferite pentru apartamente de acelasi fel andrei_70 andrei_70 Intr-un bloc de 16 locuinte este posibil ca pe un tronson pe care se gasesc apartamente cu 2 camere sa aiba suprafata utila diferita desi apartamentele sunt ... (vezi toată discuția)
Extindere camera camin fara autorizatii mihayy08 mihayy08 buna ziua vreau sa intreb cum pot afla daca cineva are autorizatie de constructie pentru extindere camera camin noi locuim intr-un bloc cu camere de camin ... (vezi toată discuția)
Cum se poate ca un vecin să construiască o debara pe casa scării fără să fie tras la răspundere? Lavinia Csepei Lavinia Csepei Un vecin de-al nostru a costruit o debara din placaje in casa scarii fara aprobarea cuiva. Vecinii l-am tras la raspundere iar acesta nu dorea in nici un caz ... (vezi toată discuția)