Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o opinie juridica privind o speta de care m-am lovit si nu stiu cum poate fi remediata.
O societate comerciala incheie un contract de servicii pe numele unui brand cu o institutie publica. La momentul facturarii isi da seama ca a gresit si emite factura, conform normelor legale, pe numele societatii cu adresa sediului social, CUI, nr. registru. Revine cu notificare si informeaza ca s-a incheiat contractul pe numele unui brand si solicita act aditional cu modificarea partilor contractuale pe denumirea firmei.
Intrebare: Poate fi achitata/achitate facturile emise pe numele brand-ului fara adresa/cu adresa firmei, fara CUI/CUI-ul firmei in mod legal?
Din Codul fiscal eu am gasit ca factura trebuie sa contina numele, CUI-ul adresa, date de colectare TVA etc. Poate fi asimilat brand-ul cu societatea comerciala? In baza carei prevederi legale??
O alta problema o am ca societatea comerciala respectiva este actionar majoritar la alte doua societati (conform unui certificat constatator emis de Registrul comertului) pe care vrea sa le asimileze ca fiind ale aceluiasi brand. Se poate face acest lucru legal? In baza carei norme?Contractul de folosire al brand-ului este incheiat doar pe societatea "mama" care este actionara la celelalte societati., nu si pe societatile la care este actionar.. In contractul cu institutia publica nu se face nici o referire la celelalte societati ci doar la brand.
Intrebare: Se pot achita facturile de la celelalte societati in baza premisei de actionar majoritar al societatii "mama", adica pot fi asimilate ca firme sub acelasi brand, chiar daca nu sunt prinse in vreun contract?
Multumesc de raspunsuri anticipat.