Am o problema destul de incurcata (la prima vedere):
In Octombrie 2008 mama mea a decedat. Masa succesorala (ambii fiind proprietari in indiviiune) cuprinde si o garsoniera in care locuieste o familie de tigani NECASATORITI (= concubinaj) care are un copil minor sub 14 ani.
GARSONIERA ARE CADASTRU FACUT SI IMPOZITELE PLATITE LA ZI.
Ei refuza parasirea casei pe motiv ca "daca mama a decedatatunci mostenitorul legal mosteneste si obligatia de a-i tine in casa" . Am apelt la politie care a spus ca "NU E DE COMPETENTA LOR"-spus de un agent de la Sectia 13- Baba Novac.
Cu mine NU AU NICI UN FEL DE ACT care sa le dea dreptul de a locui in acea gasoniera.
Scurt istoric:
Cu mama aveau ca "act" o intelegere scrisa de mana, facuta de fratele insei respective si neinregistrata oficial. Prin acea hartie (nu pot sa-i spun act) el si familia lui se OBLIGAU sa plateasca cheltuielile si costurile locuirii in garsoniera pentru MAMA LUI si concubinul acesteia. Ulterior au fost adusi FARA SA NI SE CEARA CONSIMTAMANTUL si cei 3 tigani ("familia" mentionata mai sus).
Dupa August 2006 au ramas doar acestia in casa.
De cand i-am anuntat ca vreau sa elibereze casa au inceput (cf. cu obiceiurile specifice asa-zisei etnii tiganesti) un adevarat razboi.:
NU PLATESC INTRETINEREA, ENERGIA ELECTRICA,etc...
MONTEAZA LOCATARII DIN BLOC IMPOTRIVA MEA,
AMENINTARI DE TOT FLEUL SI INJURII PRIN SMS (la am scoase pe PC )
BLOCAREA ACCESULUI IN GARSONIERA
CHIRIE NU AU MAI PLATIT DE LA DECESUL MAMEI .
Au facut "raparatii" (= zugarveala de mantuiala + ceva vopsitorie) in casa ïn contul datoriilor : NU LE-AM CERUT si chiar le-am interzis sa faca asa ceva
As dori daca se poate sa aflu care e calea LEGALA pentru A-I EVACUA.
Cu "politia" sunt pe deplimn lamurit- e f. posibil sa fi mituit masiv agentul de zona.
Cu stima,
Nicolae Cristian
Exista 2 variante:
1-- varianta legala care dureaza destul de mult si este cea indicata de catre Claudiu foarte corect
2--varianta "tiganeasca" cum spuneti dvs , dar tot legala , care presupune aruncarea lor efectiva in strada apeland la o firma de protectie si paza! Politia oricum nu va interveni decat daca se savarsesc infractiuni precum:lovire, vatamare corporala, omor , etc
Ambele variante sunt perfect legale fiindca dvs nu faceti decat sa va reintrati in drepturi! Si nu exista nici o lege in Romania care sa va interzica sa intrati cu bodyguarzii in propria dvs locuinta si sa ii aruncati afara pe vagabonzii care stau in casa!B-)
Perfect legal!
Succes!
:)
Politia are competenta de a evacua acei "chiriasi" care stau ilegal in acea locuinta, neexistand un contract de inchiriere intre proprietar si asa-zisii chiriasi, la plangerea prealabila a proprietarului! Varianta cu o actiune civila in evacuare este de durata si se iroseste timp si bani.
Daca isi angajeaza avocat ,,varianta tiganeasca" este sortita esecului.Mai depinde si ce avocat isi angajeaza.
Dar daca ar fi sa dau un pronostic nu cred ca va merge aceasta varianta...Am un feeling...
Ramane varianta nr 1 aratata de domnul Mihai.
In conditiile in care, "chiriasii" ocupa abuziv locuinta, plangerea penala pentru tulburare de posesie ar fi cea indicata solutie! Asa, politia are competenta de a rezolva problema cu care va confruntati!
Casa retrocedata
martzico
buna ziua! ma aflu intr-o situatie ambigua.locuiesc intr-o casa retrocedata fostului proprietar care mi-a dat voie sa locuiesc acei 5 ani prevazuti de lege. in ... (vezi toată discuția)