avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere neinregistrat la fisc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere neinregistrat la fisc

Buna ziua, situatia mea este urmatoarea:
In urma cu 4 luni am inchiriat o camera intr-un ap chiriasului 1. Am inregistrat contractul si am platit impozitul. La 2-3 zile dupa, timp in care chiriasul 1 nu se mutase pt ca nu terminasem zugravitul, am inchiriat si camera 2 catre chiriasul 2.
A venit o fata. alba, spunea ca se muta cu 2 copii. Am incheiat o chitanta de mana ca am primit chiria pe o luna. Atat.
Aceasta s-a si mutat dar a mai venit si cu 3 tigani, cu fuste cu tot. Chiriasul 1 nu s-a mai mutat, am ramas si cu impozitul platit. Mi-a fost frica sa mai semnez contract de inchiriere si cu tiganii (nu am nimic cu persoanele de etnie rroma, e vorba de un caz particular, in care niste cetateni romani au uitat legile).
Cum s-au mutat au si inceput cu nemultumirile: ca nu e aer, ce nu e balcon, ca e langa ghena,ca sunt gandaci, ca administratorul ii sicaneaza, ca e mult de plata la intretinere - ei fiind 6 persoane).
Am discutat cu ei si au zis ca isi cauta in alta parte.
Cu chiu cu vai au platit intretinerea in prima luna si... cam atat.
Au trecut 4 luni deja, ei nu pleaca, s-au acumulat datorii peste tot. Nu stiu cum sa scap de ei. Ieri mi-au cerut 200 euro ca sa plece. Chiar dc ii platesc nu am nici o siguranta ca vor pleca. Ca sa nu mai zic de datoriile care imi vor ramane.
Ma ameninta ca nu am inregistrat contract de inchiriere la fisc. Cum sa-l mai semnez in conditiile astea?
Spuneti-mi cum sa fac sa scap de ei. Dc ma duc acum la administratia financiara ce sa declar, ca nu am contract? Pot pati ceva pt asta? Mi-a spus cineva ca e evaziune fiscala si se pedepseste cu inchisoarea. De asta nu m-am dus nici la politie pana acum.Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ana2m , utilizator 09:04, 13 Iulie 2010
Evaziune fiscala este atunci cand te sustragi de la plata impozitului pentru venitul realizat. In cazul dumneavoastra care este venitul realizat in urma inchirierii? Cred ca va da cu minus. Trebuie sa fiti o persoana puternica altfel astfel de persoane vor profita de naivitatea dumneavoastra.
Ca sa-i evacuati legal este complicat, va sugerez sa mergeti la politie si sa le spuneti ca va santeajeaza sa le platiti 200 euro ca sa evacueze locuinta.
Ideea este ca trebuie actionat cu forta cu astfel de persoane, daca va simte slabiciunea va profita la maxim de ea.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
Adrian Copil, Consilier juridic

In perioada aceasta ei mi-au platit chirie. Asta inseamna pt mine un castig de 100-200 euro (scazand toate datoriile lor). Ma voi duce la politie. Mai e nevoie sa ma duc la administratia financiara?
Va multumesc mult pt sfaturi si incurajari.
1. Daca este vorba de cateva luni, si in conditiile in care ei nu inteleg sa incheie un contract de inchiriere legal intocmit, puteti sa va duceti la fisc si pe baza chitantei de mana care o aveti sa incercati sa va faceti declaratia.Mai bine mai tarziu decat niciodata.
2. Puteti sa faceti plangere la politie pentru santaj si sa le organizeze un flagrant.
3.Aveti calea civila deschisa pentru evacuare.
Multumesc mult!
Bine ar fi fost sa apelati la avocat inainte.
Actiunea in evacuare este singura solutie, politia nu intervine in astfel de cazuri Dureaza mult dar aveti sansa ca ei sa plece in momentul in care v-or fi citati.
Daca mai stati mult pe ganduri puteti ramane si fara casa, cunosc nenumarate cazuri asemanatoare in care chiriasi de aceeasi factura au vandut si casa.

Alte discuții în legătură

Contract comodat vs. contract inchiriere apartament magic9pm magic9pm Am avut experiente neplacute cu chiriasii in trecut ( cu contract de inchiriere la fisc)......dupa ultimii am platit datorii de 3100 RON . Acum , un coleg ... (vezi toată discuția)
Am un chirias cu contract de inchiriere la anaf dar e rau platnic ... MIHALEA VASILE MIHALEA VASILE AM UN CHIRIAS CU CONTRACT DE INCHIRIERE LA ANAF DAR E RAU PLATNIC , I-AM REZILIAT CONTRACTUL DE INCHIRIERE SI I-AM DAT TERMEN O LUNA PENTRU A PLECA DIN CASA ... (vezi toată discuția)
Evacuarea unor chiriașe șantajiste: pot s-o fac cu acest motiv? Bia86 Bia86 Va rog sa ma ajutati in aceasta problema .Acum 2 saptamani am primit in chirie 2 femei mama si fiica si 2 copii o fetita de 9 ani si un copil sub un an .Sa ... (vezi toată discuția)