aveti obligatia sa va prezentati..in caz contrar puteti primi amenda si mandat de aducere ( adica pe langa amenda vine politia si va duce la proces, independent de vointa dvs..
oricum daca nu sunteti credincioasa, spuneti si nu jurati...#-o#-o
Buna ziua. Daca nu doriti sa jurati pe biblie, puteti jura pe onoare sau pe constiinta, daca insa si aici aveti probleme , veti rosti urmatoarea formula:,,ma oblig sa spun adevarul si sa nu ascund nimic din ceea ce stiu".
In privinta temerii dvs. privind venitul nedeclarat, nu va faceti griji, puteti spune ca doar ii acordati un ajutor fetitei, fara a-i pretinde vreo plata.
Insa eu nu prea vad ce relevanta ar avea in prces faptul ca fetita a vomat la meditatii...
@Legally - Eu vad unde vrea sa bata tatal--va da vina pe mama ca nu ii da fetitei de mancare sau ca ii da porcarii sa manance!
@repurash - Nu sunteti obligata sa jurati cu mana pe Biblie. Ii spuneti judecatorului ca nu sunteti credincioasa si veti jura conform procedurilor in vigoare , asa cum v-a spus si legally , pe onoare sau pe constiinta!
Referitor la meditatii , daca sunteti intrebata , spuneti ca o ajutati pe fetita la materia respectiva, fara a fi remunerata!
Am inteles si eu cam ce isi doreste tatal, isa, nu mi se pare ca o astfel de marturie ar avea mare greutate, intrucat, fetita ar fi putut sa consume si la scoala ceva care nu i-a priit( poate cornul si lapticul) :D . Asa incat , eu cred ca tata l isi face degeaba sperante . Daca nu are dovezi solide prin care sa arate ca mama este una neglijenta, ii va ramane doar sa achite pensia alimentara :)
Astfel,cum au aratat si cei doi colegi de site,juristi reputati,exista posibilitatea atat a juramntului religios,pe biblie sau conform credintei dvs,dar si a juramantul laic,astfel cum vi s-a explicat.
Atata timp cat instanta,la propunerea uneia dintre parti,va citeaza,sunteti obligata sa va prezentati conform legii si sa spuneti adevarul,cu privire la imprejurarile pe care le cunoasteti.
Nu exista nicio legatura intre activitatea prestata de dvs.si cele veti declara in fata instantei.
Neprezentarea in instanta atrage dupa sine,sanctiuni procedurale,megand pana la amendarea martorului care refuza ,in mod repetat sa se prezinte.
Singura solutie ar fi sa invocati motive de sanatate ,atestate de un medic,motive care ar determina partea sa renunte la audierea dvs.,cu aprobarea instantei