avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Locul divorțului, acte necesare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Locul divorțului, acte necesare

Despre divort
Pot depune actele de divort in orice localitate si ce acte sunt necesare !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:59, 31 Iulie 2020
Nu se poate in orice localitate.
Cererea de divorț este dată în competența Judecătoriei din raza ultimei locuințe comune a soților.
Prin locuință se înțelege locuința efectivă, chiar dacă diferă de adresa din buletin.

Setul complet de reguli este în codul de procedură civilă, la art. 914, instanţa competentă:

(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.
(2) Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului Bucureşti.

Trebuie sa depuneti cererea motivata in fapt si in drept, certificatul de casatorie, copii dupa cartile de identitate, dupa certificatele de nastere ale copiiilor daca aveti copii, copie dupa certificatul dvs de nastere,( pe toate copiile scrieti cf cu originalul si va semnati), chitanta care atesta achitarea taxei de timbru.
Daca cereti divortul din vina sotului, achitati 100 de lei acolo und eva achitati impozitele si depuneti chitanta in original la dosar.

nu mai deschideti subiecte noi pe aceeasi tema, multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul divortului mariadaria mariadaria Vreau sa divortez . Sunt cununata civil in comuna mea. Pot transfera dosarul de cununie civila in orasul unde locuiesc?am citit ca se trimite un certificat de ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort.. Abdulah81 Abdulah81 Da ca sunt din Jud Bacau casatorita la primaria din Jud Bacau insa sunt despartita nu pe cale legala,pot da divort in orasul Tecuci,am buletin pe Tecuci am ... (vezi toată discuția)
Divort - competenta teritoriala florentina-doina florentina-doina Am plecat de la sot impreuna cu copii acum un an ,de atunci nu am tinut nici un fel de legătură cu el.As vrea să stiu daca pot divorta de el în București ... (vezi toată discuția)