avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Un contract suspendat de 4 luni pentru neplata de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Un contract suspendat de 4 luni pentru neplata de prestator poate ...

Un contract suspendat de 4 luni pentru neplata de prestator poate forta beneficiarul la plata integrala abonament,chiar daca a fost suspendat?mi se pare abuziv sa platesc un serviciu suspendat!Ce lege reglementeaza astfel de clauze?
In aceasta situatie in primul rand este de stabilit care este temeiul de fapt al suspendarii si cine a solicitat suspendarea? Este de verificat si contractul si eventualul act aditional prin care s-a dispus suspendarea efectelor contractului. Pentru clauzele privind suspendarea efectelor contractelor este aplicabil Codul Civil, insa prin vointa partilor, se poate deroga de la anumite prevederi legale.

In principiu, daca beneficiarul nu a beneficiat de efectele contractului pe perioada suspendarii, respectiv de drepturile conferite prin contract, nu poate fi obligat la plata serviciilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecata in fond - efecte asupra suspendarii contractului ContSters15310 ContSters15310 o firma de prestari servicii pe baza de abonament, factureaza lunar serviciile prestate. Un beneficiar nu plateste si facturile se tot aduna. La un numar de ... (vezi toată discuția)
Abonament firma de internet florin323 florin323 Buna ziua, Mi s-a suspendat pt neplata internetul. Acum am bani sa platesc dar firma de internet imi cere sa platesc si abonament pentru luna in care a ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract cablu canal s yo_nelutzu1977 yo_nelutzu1977 am un contract cu firma de cablu canal s din februarie 2010 pina in februarie 2011 acum 3 luni am facut cerere de reziliere fiind cu plata la zi,nici pina azi ... (vezi toată discuția)