avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt divortata si am in custodie comuna un copil minor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt divortata si am in custodie comuna un copil minor de 3 ani

Sunt divortata si am in custodie comuna un copil minor de 3 ani cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. M-am recasatorit cu un cetatean strain și vreau sa ma mut in tara actualului sot impreuna cu copilul meu. In ce conditii voi putea parasi tara impreuna cu copilul meu daca nu am acordul tatalui ? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2020
otiliamarc, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 22:20, 31 Iulie 2020
Trebuie sa cereti schimbarea locuintei copilului in acea tara, trebuie sa probati ca mutarea e in interesul copilului. si ca tatal nu e de acord cu aceasta schimbare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va adresati instantei de judecata cu o cerere privind stabilirea domiciliului copilului in strainatate, urmând sa dovediți noile condiții locative de acolo.
Contactati un avocat si discutati pe larg cu acesta despre etapele procesului precum si urgenta cauzei.
1.trebuie să demonstraţi că acolo unde vă mutaţi, aveţi condiţii decente pentru creşterea şi educaţia copilului:locuinţă, loc de muncă
2.Trebuie să demonstraţi că este în interesul superior al copilului să se mute din ţară la noua dvs. reşedinţă. Dacă tatăl doreşte să rămână copilul la el şi are condiţii bune, instanţa poate stabili domiciliul copilului la el.
3.Trebuie să dovediţi refuzul tatălui, pentru asta cereţi-i acordul în scris şi consemnaţi refuzul lui.
4.Cereţi în instanţă suplinirea semnăturii tatălui
Va multumesc pentru raspuns ! Primul sot nu mai este in tara, este si el, cetatean strain. Acest lucru m ar ajuta?
Da, va ajuta foarte mult faptul ca tatal copilului nu este in Romania.
Puteti formula si o cerere de ordonanta presedintiala sa iesiti din tara cu copilul pana la solutionarea dosarului de fond.
Stabiliți cu avocatul ales strategia de aparare raportat si la urgenta plecării dvs, daca va fi nevoie doar de un singur proces sau de doua.

Alte discuții în legătură

Sunt divortata si am custodie comuna cu tatal copilului. acum ... Sofia Mariana Sofia Mariana Sunt divortata si am custodie comuna cu tatal copilului. Acum in vederea faptului ca imi refac viata vreau sa ma mut in alta localitate cu baiatul. Tatal ... (vezi toată discuția)
Plecare definitiva din tara cu un copil minor rurum rurum Buna tuturor, Intrucat doresc sa imi gasesc un job in afara (in principiu Bruxelles), si fac multe demersuri in aceasta directie, care cel mai probabil se vor ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor in timpul divortului DanaMaria16 DanaMaria16 Buna ziua. Sa va prezint speta mea. Am parasit domiciliul conjugal impreuna cu copilul (10 luni) in iulie 2016. Am intentat ordonanta presedentiala si divort ... (vezi toată discuția)