Buna ziua, vreau sa divortez si sa fac partajul, insa am aflat ca taxa de timbru este de 3% din bunuri. Daca nu am bani pentru a plati aceasta taxa, am salariul 700 lei, mai pot face partajul? Pot sa cer scutire de la plata taxei de timbru, daca da, in ce conditii? Multumesc.
In conditiile art 74 - 75 din codul de procedura civila puteti solicita instantei acordarea de scutire, esalonare sau aminare a platii taxei de timbru asa cum au fost stabilite de legea 276/2009
Avem in vigoare legea nr. 276/2009 si dispozitiile codului de procedura civila, iar in cuprinsul art 74 si 75 veti putea solicita instantei de judecata scutirea, esalonarea sau amanarea platii taxei de timbru. Atasati adeverinta cu veniturile salariale, eventual un certificat fiscal obtinut de la Adm. Financiara din care sa rezulte ca nu aveti venituri din alte surse, spre ex. inchirieri spatii, activitati independente etc. declaratie scrisa de d.-stra. in care va treceti toate datele personale si ca doriti sa obtineti ce v-am scris mai sus- esalonare...., descriind si situatia d.-stra. si a familiei in cazul in care aveti , probleme de sanatate etc, semnati cererea si le depuneti la instanta de judecata. Instanta ,in camera de consiliu se va pronunta, adica va scrie intr-o conca daca v-a admis cererea si in ce conditii. Sarbatori fericite si succes la proces!
Revin ,in legatura cu declaratia pe care o veti da sa scrieti ca nu ati mai beneficiat de amanari, scutiri, esalonari, ajutor judiciar pe propria raspundere, in cazul in care nu ati mai beneficiat cu adevarat. Gasiti raspunsul, solutia in condica, registrul de la arhiva, a doua zi, de cand vi se spune de catre instanta ca ramane in pronuntare cu cererea d.-stra.Pe acel registru va scrie- CAMERA DE CONSILIU-. acolo veti gasi, in data respectiva cand ati avut termenul la proces.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxa partaj 3%
ANDRONESCU
Am inceput in aprilie 2009 procesul de partaj cu fostul sot. Am platit taxa de timbru, taxe pentru emitere de extrase de carte funciara, jumatate din taxa ... (vezi toată discuția)