avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Modificare certificate de stare civilă
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Modificare certificate de stare civilă

Pentru ca in certificatul meu de nastere , numele de familie a fost trecut gresit, am facut cerere la oficiul starii civile din Campulung Moldovenesc pentru corectare. Cererea a fost aprobata si a fost emis un nou certificat de nastere cu numele de familie corect.
Dar in certificatul de casatorie figureaza numele gresit. Cand m-am prezentat la oficiul starii civile la primaria sectorului 1, Bucuresti, unde mi s-a eliberat certificatul de casatorie, functionarul de acolo mi-a spus ca cererea de modificare trebuie depusa tot la Campulung , acolo unde mi s-a modificat certificatul de nastere,. Cei de acolo i mi spun ca nu se poate ptr ca certificatul de casatorie este eliberat in Bucuresti.
Va rog sa ma lamuriti cum trebuie procedat, eventual care sunt bazele legale pentru actiunea mea.
Multumesc.
Dorina Costea
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:38, 1 August 2020
Cererea de rectificare a actelor de stare civila si a mentiunilor inscrise pe acestea, intocmita conform anexei, insotita de actele doveditoare, se depune de catre persoana interesata la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor sau la primaria unitatii administrativ-teritoriale care are in pastrare actul de stare civila ori, dupa caz, la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau la primaria de la locul de domiciliu al acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune - lipsa documente malina_13 malina_13 Buna ziua, In 1983 se incheia un certificat de mostenitor dupa strabunicul sotului, certificat in care mostenitorii erau strabunica (1/4) si bunicul lui ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere cu numele de familie gresit madirai madirai buna am si eu o problema cu certificatul de naste al fetei mele acum 10 ani iam facut certificatul de nastere la ambasada si din greseala numele de familie a ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit leonclaudiu leonclaudiu primaria a gresit cnp pe certificatul de casatorie.ce tre sa fac sa pot corecta gresala unui functionar platit din bani mei.nu ma pot angaja,pentru ca nu ... (vezi toată discuția)