Buna ziua adresez si eu intrebarea aceasta pentru cineva care poate sa imi raspunda ! Angajatorul anunta in urma cu cateva luni prin aprilie mai exact ca in luna iulie ca vechea firma unde lucram o sa o inchida si o sa semnam un nou contract pe o firma noua ! Acum vine intrebarea ! Am semnat contractu nou dar cel de incetare nu , concediu de odihna in zile sau bani nu pana la urma mai are valoare contractu nou semnat daca ala vechi nu am semnat incetarea lui ?
1. Nu mai deschideti mai multe topicuri cu aceeasi probema.
2. Ambele c.i.m. au valoarea juridica , chiar daca pe cel vechi nu s-a efectuat incetarea.
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.
In speta, o persoana poate avea mai multe c.i.m. incheiate in acelasi timp.
3. La vechiul angajator , depuneti o cerere de incetare a c.i.m. si, totodata, solicitati si compensarea in bani a zilelor de COneefectuate.
Baza de calcul a indemnizației se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.
Demisie
ana_24
Buna seara,
Am si eu cateva intrebari, v-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea raspunde..
Deci, am lucrat 1 luna de zile si cateva zile, dupa care mi-am ... (vezi toată discuția)