avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara va rog sa ma ajutați cu un răspuns ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara va rog sa ma ajutați cu un răspuns important mie ...

Buna seara va rog sa ma ajutați cu un răspuns important mie O persoana adoptată de la trei luni mai are dreptul la moștenirea părintelui biologic dacă știe cine e și nu are alți copii? Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Ioana1602 , utilizator 16:02, 3 August 2020
Nu
Buna ziua,
Depinde de anul in care s-a facut adoptia.
Pana la intrarea in vigoare a noului cod civil (2014) existau doua feluri de adoptii: cu efecte depline si cu efecte restranse.
Dupa intrarea in vigoare a noului cod civil, adoptia este numai cu efecte depline.
Daca adoptia s-a facut inainte de intrarea in vigoare a noului cod civil, si a fost cu efecte restranse, atunci persoana respectiva mai are dreptul al mostenirea parintelui biologic.

Ioana1602 a scris:

Buna seara va rog sa ma ajutați cu un răspuns important mie O persoana adoptată de la trei luni mai are dreptul la moștenirea părintelui biologic dacă știe cine e și nu are alți copii? Va mulțumesc !

Va mulțumesc din suflet Astăzi am fost la primărie la starea civilă și am întrebat cu ce efecte a fost făcută adoptia și mi sa spus cu ambele efecte in anul 1970 a fost adoptia Mi-ar fi plăcut sa-i demonstrez ca legea face dreptate și pentru copiii dați spre adopție dar asta e
Buna ziua,

Cata vreme adoptia a fost una cu efecte depline, ati pierdut dreptul de a mosteni parintii naturali, biologici.

Aveti dreptul de mosteni parintii adoptivi, conform legii.

Mulțumesc din suflet pentru răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile de mostenire ale copilului adoptat vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna seara, Va rog, domnilor avocati, sa fiti amabili sa-mi lamuriti urmatoarea problema: In ce situatie un copil adoptat ( in anul 1952- mentionez anul ... (vezi toată discuția)
adoptia cu efecte restranse si succesiunea- consecinte CRISTINAKACSO CRISTINAKACSO Buna ziua , Cine ma poate ajuta cu un raspuns? Am fost adoptata de catre bunici la varsta de 10 ani iar pe actul de adoptie scrie ca sunt adoptata cu efecte ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului adoptat ContSters228213 ContSters228213 copilul adoptat ce drepturi mai are asupra mostenirii provenite de la familia naturala (vezi toată discuția)