avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am un angajat care doreste sa isi depuna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am un angajat care doreste sa isi depuna demisia, ...

Buna ziua,
Am un angajat care doreste sa isi depuna demisia, insa nu doreste sa efectueze perioada de preaviz,
Compania este obligata sa ii mentina contractul de munca, pana la 31.12.2020, cf legii, deoarece a beneficiat pt luna iunie de ajutorul de la stat de 41.5%.
In cazul in care ii aprob demisia fara previz, se mai poate face incetarea cu art. 55, lit c ( ca urmare a vointei unilaterale a angajatului ), sau daca suntem de acord sa renuntam la perioada de previz se considera incetare cu acordul partilor?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 3 August 2020
Art.55 lit.c C.mun. nu constituie motiv de incetare a c.i.m.

In speta :
1. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator

2. Renuntarea la preaviz nu inseamna incetarea c.i.m. cu acordul aprtilor.

3. Obligaţia de restituie nu se aplică în cazul încetării contractului de munca din motive neimputabile angajatorului.(de exemplu, art.81 C.mun. - demisie)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe 2 ore alin198730 alin198730 Buna ziua. Am o situatie cu un fost loc de munca. De luna trecuta mi-am dat demisia cu precizare sa fie de acord partile desi eram asociat. Am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Demisie lillyian20 lillyian20 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie, Vreau sa inaintez angajatorului meu cererea de demisie la zi, dar in contract am mentionat periaoada de ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca -demisie mihaimatei mihaimatei Buna ziua, Doresc sa imi dau demisia de la firma la care lucrez si nu as dori sa fie cu acordul partilor, doresc sa efectuez perioada de preaviz. Va rog sa ... (vezi toată discuția)