Contabilul meu este de moda veche. Eu am o microintreprindere cu un angajat. La sfarsitul trim 1 mi a comunicat ce am de platit. Eu vazand ca statul ajuta antreprenorii cu 10 % pentru cei ce platesc in termen, m am bucurat. Contabilul mi a comunicat cat am de platit impozitul pe micro, iar eu am platit cu 10% mai putin. Am citit legea. Astazi am mers la trezorerie sa fac un transfer al banilor in contul de la banca. Minune. Nu am putut pt ca aveam datorii neplatite. Exact cei 10 %.
,, DOAMNELE,, de la trez mi au spus ca de vina e contabilul ca nu a specificat in declaratie cat e impozitul, cat e 10 %, cat ramane de plata. Contabilul mi a zis ca oricum pana la 31.12.2020 nu se considera datorie nici o suma, chiar daca e neplatita. Pana la proba contrarie, pagubitul am fost eu, pentru ca a trebuit sa platesc cei 10% ca sa pot face transferul la banca. Si atunci intreb:unde e ajutorul statului. Vax albina.
Trebuie sa depuneti declaratie rectificativa la declaratia 100 (adica declaratia 710) si sa specificati cat e bonificatia. Statul, in acest caz, nu are nicio vina.
Ordinul nr. 587/2016 pentru aprobarea modelului și conținutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor și taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reținere la sursă:
3.1.11. Prin excepție de la subpunctele 3.1, 3.1.1, 3.1.2 și 3.1.3, contribuabilii care îndeplinesc condiția prevăzută la art. 1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 33/2020 privind unele măsuri fiscale și modificarea unor acte normative, aprobată cu completări prin Legea nr. 54/2020, cu modificările ulterioare, completează suma reprezentând bonificația reglementată la art. 1 din aceeași ordonanță, la rândul 1.2. «Bonificație»."