avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pe factura sau nu? (PFA cu cod intracomunitar)
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pe factura sau nu? (PFA cu cod intracomunitar)

Buna ziua,

Am obtinut codul intracomunitar de TVA (sunt PFA pe norma de venit, neplatitor, caen 6203 - consultanta in IT) si voiam sa emit factura pentru un partener din Belgia insa nu am inteles daca trebuie sa includ sau nu TVA in factura emisa de mine.

Am obtinut de la partener un cod valabil in VIES (la nevoie il pot lasa si aici) dar nu inteleg daca e cod de platitor de TVA sau tot cod intracomunitar... si nici daca are relevanta :D

Ma poate lamuri cineva, va rog?

PS. Am facut o cerere de contact si la ANAF insa mi-au trimis un raspuns pdf de 4 pagini si mai mult m-au incurcat... pot lasa si respectivul PDF aici daca este nevoie.

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 4 August 2020
stefan0990, utilizator
Cel mai recent răspuns: stefan0990 , utilizator 17:20, 4 August 2020
Daca partenerul este in Vies inseamna ca este platitor de TVA si faceti factura fara TVA (in rubrica de TVA scrieti ''taxare inversa'').
Daca nu era in VIES dar era din UE insemna ca trebuia sa includ TVA? Sau care ar fi cazul in care trebuie sa includ TVA?

PS. Intr-un alt topic mai vechi am vazut ca un coleg al dvs. a spus ca "nu taxare inversa se mentioneaza pe factura. Se mentioneaza scutit cf codului fiscal sau scutit cf directiei UE tva." Deci, mai exact ce ar trebui sa scrie pe factura? ( www.avocatnet.ro/forum/discu... )
Ultima modificare: Marți, 4 August 2020
stefan0990, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Detalii facturi intracomunitare pentru pfa si jurnal de incasari PaulC89 PaulC89 Buna ziua, Am citit o sumedenie de post-uri legate de facturile intracomunitare pentru PFA insa fiecare pare sa aiba cateva bucati din puzzle ... (vezi toată discuția)
Monogtrafie tva prestari servicii intracomunitare maresstefania maresstefania o societate inreg in reg operatori intracomunitari emite pt partener din austria inreg ca platitor tva factura fara tva de 1000eur enecesar ca pe factura sa ... (vezi toată discuția)