avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua. Probabil multi au pus aceasta intrebare. In ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua. Probabil multi au pus aceasta intrebare. In momentul ...

Buna ziua. Probabil multi au pus aceasta intrebare. In momentul de fata restaurantele sunt obligate sa restituie avansul platit pentru nunta? Nunta ar fi in data de 12.09.2020 dar am gasit alt local. (terasa) E vorba de o suma de 3.000 lei care nu as vrea sa arunc pe geam. Daca nu o sa restituie cu vorba buna, merita mers la tribunal sau nu?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:16, 7 August 2020

Buna ziua,

avansul trebuie sa vi-l dea inapoi doar in momentul in care, se vede clar ca nu se poate tine evenimentul la locatia respectiva ( 11.09.2020——infinit).
Nefiind introdusa stare de urgenta exista probabilitate ca evenimentul sa poate fi realizat.
Dupa data de 12 sept, dacã evenimentul nu se tine si nici restaurantul nu vrea sa vi-l dea banii inapoi; puteti adresa ANPCului.

Contract aveti?

Am contract. Treaba e ca restaurantul nu are terasa. Singura alternativa ar fi sa amanam data pt anul viitor. Dar nu garanteaza nimeni nimic ca se va putea tine nunti peste 250 300 de persoane.
ce scrie in contract despre cazul fortuit si despre forta majora? nici una din parti nu avea cum sa prevada aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare avans nunta notebook 86 notebook 86 Buna ziua, Am nunta rezervata la restaurant peste o luna de zile, nunta care as fi vrut eu sa fie era cu 200 de persoane, am cerut avansul inapoi ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract nunta - probleme cu restaurantul justagirl12 justagirl12 Buna ziua, Am si eu o intrebare, de fapt mai multe. Am contractat restaurantul pentru nunta cu aproape un an inainte de eveniment, toate au fost bune si ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere sala nunti Gradinariu1991 Gradinariu1991 Buna ziua, Am o situatie si am nevoie de o opinie din punct de vedere juridic. Am programat la restaurant nunta, pentru 4 iulie 2020. Am achitat un avans ... (vezi toată discuția)