In lunile aprilie si mai, desi am fost la serviciu, am primit stat de plata la semnat cum ca am fost in somaj tehnic, sub pretextul ca asa pot lua administratorii ceva de la stat.
De atunci lucrurile au degenerat, am decis sa plec din firma. Intrebarea mea este daca pot in vreun fel sa cotest suspendarea contractului de munca pentru cele 2 luni. Mentionez ca se poate proba cu usurinta faptul ca am fost la munca, am nenumarate mail-uri, adrese, acte...
Nu am primit nici o decizie de suspendarea CIM, instiintare sau orice alt act decat doua state de plata la semnat.
Unde ma pot adresa pentru a sesiza?
Multumesc.
Am aflat ca sunt in somaj tehnic doar cand contabila mi a trimis mail cu statul de plata pentru luna aprilie (dupa 15 mai).
Administratorii erau foarte degajati, au avut oportunitatea de a lua ceva de la stat. Am cerut explicatii, am crezut ca vom putea continua, dar relatiile de munca nu au mai fost aceleasi. Ca angajat nu poti sa-ti ceri drepturile fara sa deranjezi.
Am demisionat eu in iulie, dar din istoricul firmei stiu ca tot asa vor proceda si cu altii.
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Contract de munca
Andreea9012
Buna seara.
In urma cu 4 luni am semnat un contract de munca cu un angajator la un program de 8 ore dar eu de 4 luni lucrez cite 12 ore . Nu am vazut si nu mi ... (vezi toată discuția)