avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conventie intermediere imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conventie intermediere imobiliara

Buna ziua,va rog mult,daca puteti sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu o conventie de intermediere imobiliara,incheiata intre o agentie imobiliara si o persoana fizica.
Practic ,am luat un anunt de pe OLX,ne interesa o casa ...am stabilit cu persoana care a raspuns(nu stiam ca este agent imobiliar),ora la care sa vedem casa.Deci noi am gasit casa,nu am apelat la agentie sa o gaseasca...am inteles de la proprietara ca ea a pus anunt pe mai multe siteuri,ei au luat de acolo poze,practic au preluat anuntul,fara sa intrebe proprietara daca este de acord.
In momentul in care verificam actele casei,i-a pus sa semneze contracte si pe sotul meu,care este administratorul firmei si pe proprietara casei.
Contractul cu agentia imobiliara este incheiat pe persoana fizica ,iar casa urmeaza sa se cumpere de catre firma administrata de persoana fizica.
Practic agentul imobiliar a venit si ne a aratat casa,alta munca nu a facut,si acum pretinde 2 la suta si de la noi si de la proprietara.
Ce parere aveti?daca ne da in judecata are castig de cauza?
In conventia pe care a semnat o sotul nu este specificat pretul,durata contractului,si nici ca datoram comision daca este cumparata pe firma.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ASUL28 , utilizator 10:09, 6 August 2020
Conventia de prestari servicii,intermediere imobliliara,are aceeasi valoare juridica ca si contractul de intermediere imobiliara?pentru ca am observat ca lipsesc elemente obligatorii pe care trebuie sa le aiba un contract:clauza de denuntare,clauza de reziliere,termen
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare comision agentie utilizator86 utilizator86 Luni, 25.07 am semnat un contract de inchiriere prin intermediul unei agentii. Contractul prevede inchirierea apartamentului din septembrie. I-am cerut ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara alexandrak alexandrak Buna ziua! Doresc sa imi cumpar un imobil prin prima casa. Nu am dorit sa apelez la agentii, si am cautat eu pe internet oferte de vanzare. Am gasit un ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil - agentie imobiliara AlexPetru AlexPetru In situatia in care am scos la vanzare un apartament si sunt contactat de un agent imobiliar, care vine cu un cumparator, daca eu cer ca in cazul acestei ... (vezi toată discuția)