Nu am cu cine sa discut detaliile legate de cheltuielile de reparatii pe partile comune, celalalt proprietar este decedat.
Cheltuielile cu reparatiile si intretinerea spatiilor comune inca nu le-am efectuat, insa trebuiesc facute, acoperisul trebuie de reparat nu poste fi lasat sa se degradeze cladirea.
Ceea ce m-ar interesa sunt sfaturi sau proceduri de urmat pentru a avea sanse de recuperare ale acestor cheltuieli. Nu imi este clar nici de la cine as putea recupera aceste cheltuieli actualul proprietar fiind decedat. Exista o procedura de a adauga aceste cheltuieli ca sarcini legate de apartamentul celui decedat, sarcini care ar urma sa fie inregistrate in contul celor care vor mosteni acest apartament?
Mai corect mi s-ar parea sa se poata conditiona definitivarea mostenirii apartamentului de plata acestor cheltuieli de reparatii si intretinere. Pana la urma daca reparatiile si intretinerea nu se efectueaza la timp si mostenirea intarzie mai mult timp e posibil se se ajunga la un asa grad de degradare a cladirii incat sa nu mai fie nimic de mostenit, practic cladirea sa se degradeze si costurile cu reparatia sa fie mai mari decat valoarea cladirii.
Ionut.ion a scris:
Puteti face asta doar prin instanta.
Discutati detaliile cu acesta.