avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuieli comune pentru o casa cu 2 apartamente avand ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuieli comune pentru o casa cu 2 apartamente avand proprietari diferiti

Pentru o casa cu 2 apartamente avand proprietari diferiti, cu spatii comune si fara asociatie de proprietari, incerc sa aflu care ar fi pasii de urmat pentru recuperarea cheltuielilor cu intretinerea/reparararea spatiilor comune necesar de a fi efectuate de catre unul dintre proprietarii casei, in conditiile in care al doilea proprietar a decedat si nu s-a deschis inca o succesiune dupa decesul acestuia.
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2020
alexberi, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexberi , utilizator 14:16, 5 August 2020
Puteti face asta doar prin instanta.
Discutati detaliile cu acesta.
Nu am cu cine sa discut detaliile legate de cheltuielile de reparatii pe partile comune, celalalt proprietar este decedat.

Cheltuielile cu reparatiile si intretinerea spatiilor comune inca nu le-am efectuat, insa trebuiesc facute, acoperisul trebuie de reparat nu poste fi lasat sa se degradeze cladirea.

Ceea ce m-ar interesa sunt sfaturi sau proceduri de urmat pentru a avea sanse de recuperare ale acestor cheltuieli. Nu imi este clar nici de la cine as putea recupera aceste cheltuieli actualul proprietar fiind decedat. Exista o procedura de a adauga aceste cheltuieli ca sarcini legate de apartamentul celui decedat, sarcini care ar urma sa fie inregistrate in contul celor care vor mosteni acest apartament?
Mai corect mi s-ar parea sa se poata conditiona definitivarea mostenirii apartamentului de plata acestor cheltuieli de reparatii si intretinere. Pana la urma daca reparatiile si intretinerea nu se efectueaza la timp si mostenirea intarzie mai mult timp e posibil se se ajunga la un asa grad de degradare a cladirii incat sa nu mai fie nimic de mostenit, practic cladirea sa se degradeze si costurile cu reparatia sa fie mai mari decat valoarea cladirii.

Ionut.ion a scris:

Puteti face asta doar prin instanta.
Discutati detaliile cu acesta.

Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2020
alexberi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de o lege - impartire cheltuieli comune bloc fara asociatie de proprietari MARIA7 MARIA7 Vreau sa-mi repar acoperisul, nu exista asociatie de proprietari de care sa apartin, iar vecini de pe scara nu vor sa plateasca. I-mi poate spune cineva ce ... (vezi toată discuția)
Modalitati de recuperare a cheltuielilor pe spatii comune - nu se poate face asociatie de proprietari stefb stefb Caut ajutor privind modalitati de recuperare a cheltuielilor pentru reparatii efectuate pe spatiul comun de catre un proprietar atunci cand al doilea ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis in bloc fara asociatie Acoperis22 Acoperis22 Buna ziua! Locuim intr-un bloc vechi ( rusesc) cu 2 apartamente pe etaj ( 6 in total pe scara, dintre care 2 la demisol). Nu avem asociatie de proprietari si ... (vezi toată discuția)