avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua! In vederea obtinerii unui drum de acces ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua! In vederea obtinerii unui drum de acces pentru terenul ...

Buna ziua! In vederea obtinerii unui drum de acces pentru terenul meu pe care doresc sa il lotizez, intentionez sa fac un drum de acces in comun cu vecinul meu din partea de vest.
In acest sens, am inteles ca sunt 3 pasi de urmat: declaratia de intentie a acestui fapt in vederea obtinerii certificatului de urbanism, dezmembrarea partilor de teren aferente ulterior drumului si alipirea acestora, intrand in indiviziune.
Astfel, am doua intrebari:

1.Declaratia pe care o vom da, ce denota intentia noastra de a dezmembra fiecare partea necesara drumului, in cazul in care nu vom mai realiza acest drum, din varii motive, va fi considerata o sarcina, ma va putea greva in vreun fel ulterior? Imi puteti recomanda o clauza ce trebuie inclusa in aceasta declaratie in ideea evitarii acestei situatii?
2.Analizand astazi extrasul de CF al terenului vecinului meu, am constatat ca la sarcinile terenului dumnealui, in urma unui referat emis de Serviciul de cadastru acum mai bine de un an, figureaza o suprapunere de suprafata cu un teren de pe partea opusa, partea de vest a terenului lui. Incurca cumva din punct de vedere legal sau cadastral acest amanunt dezmembrarea fasiei necesare drumului de acces sau se va regasi in vreun fel in documentatia fasiei aferente drumului?

Doresc realizarea acestui drum, insa fara batai de cap, astfel ca va adresez aceste doua intrebari si va sunt recunoscator pentru ajutorul pe care il puteti oferi in clarificarea detaliilor.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Vanzare teren wrunning wrunning Buna ziua! Impreuna cu un vecin, am semnat acum aproximativ 6 luni, o declaratie notariala in care ne aratam interesul de a face impreuna un drum de acces ... (vezi toată discuția)
Drum acces, coproprietate wrunning wrunning Buna ziua! In vederea lotizarii utlerioare a unui teren, atat eu cat si vecinul lateral, interesat de acelasi lucru, am dori obtinerea unui drum de acces, cu ... (vezi toată discuția)
Limita dezmembrarilor cadastrale Tedy28 Tedy28 Imi puteti comunica pe aceasta cale daca in cazul dezmembrarilor cadastrale exista vreo anumita limita pentru ca acestea sa isi produca efectele?Pentru a ... (vezi toată discuția)