avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vanzare teren

Buna ziua! Impreuna cu un vecin, am semnat acum aproximativ 6 luni, o declaratie notariala in care ne aratam interesul de a face impreuna un drum de acces intre terenurile noastre, fiecare aratandu-si intentia de a dezmembra jumate din suprafata necesara drumului, urmand a alipi-o cu cea a vecinului, pentru realizarea acestui drum. Aceasta declaratie a fost data in vederea obtinerii certificatului de urbanism pentru lotizare si drum de acces.
Fiecare am facut din demersuri, insa au progresat mai greu decat ma asteptam, si, in momentul de fata, nu am alipit inca nimic, nu avem nimic in coproprietate.
Eu am un potential cumparator pentru intreaga suprafata si m-ar interesa, din punct de vedere legal, implicatiile acelei declaratii - daca ma impiedica sa vand intregul meu teren in momentul de fata.
Din punct de vedere moral, intentionez ca, daca vand terenul fara a mai face alipirea si drumul, sa ii ofer o compensatie vecinului, compensatie care sa acopere cheltuielile cu actele efectuate pana acum si cu actele ce i-ar permite sa isi readuca terenul la forma initiala (realipirea celor doua parti dezmembrate), presupunand ca noul proprietar nu va intentiona continuarii planului.
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2020
wrunning, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in vederea obtinerii unui drum de acces pentru terenul ... wrunning wrunning Buna ziua! In vederea obtinerii unui drum de acces pentru terenul meu pe care doresc sa il lotizez, intentionez sa fac un drum de acces in comun cu vecinul meu ... (vezi toată discuția)
Drum acces, coproprietate wrunning wrunning Buna ziua! In vederea lotizarii utlerioare a unui teren, atat eu cat si vecinul lateral, interesat de acelasi lucru, am dori obtinerea unui drum de acces, cu ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)