avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice

Am si eu o intrebare; am un prieten care a for prins conducat pe drumurile publice cu o alcoolemie in sange de 1.105 ‰ .
Ce risca? ce se poate face ?

Multumesc mult.
Florin.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 09:18, 15 Iulie 2006
Conform OUG 195/2002 se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.Poate sa ceara cu suspendare daca nu are antecedente penale.In instanta,este indicat sa prezinte probe in circumstantiere.
ce sunt probele in circumstantiere? Am mai uazit expresia acte in circumstantiere.
Multumesc pt eventualele raspunsuri
Probe prin care sa demonstreze ca are un comportament decent, nu este scandalagiu etc.
Ex: martori, acte (de la asociatia de proprietari, caracterizare de la serviciu etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A condus fara permis iulian. iulian. akm cateva zile am condus fara permis 200 de metrii si am baut si o bere, masina care am conduso era urmarita de ceva timp si am avut ghinionu sa ma prinda pe ... (vezi toată discuția)
Prins la volan cu o alcoolemie de 1,40 probe biologice , dupa noul cod penal e doar cu amenda ? lexoradeanu lexoradeanu [b]Prins la volan cu o alcoolemie de 1,40 probe biologice , dupa noul cod penal e doar cu amenda ?[/b] (vezi toată discuția)
la ce sa ma astept? am condus sub influenta alcoolului Dumitru cuc Ovidiu Dumitru cuc Ovidiu buna va rog sa ma ajute cineva care stie am fost oprit de un echipaj de politie in seara de inviere si ma pus sa suflu in fiola si mia iesit 0 60 iar la singe ... (vezi toată discuția)