buna va rog sa ma ajute cineva care stie am fost oprit de un echipaj de politie in seara de inviere si ma pus sa suflu in fiola si mia iesit 0 60 iar la singe 1 30 problema este caci inainte cu 8 ani am fost condamnat un an si patru luni inchisoare cu executare pt ca nu aveam permis dupa cinci ani am dat examenu si lam luat din prima reabilitarea nu am facuto deci sunt cu anteccedente va rog la ce sa ma astept va multumesc ovidiu:#-o
In urma recoltarii probelor biologice valoarea alcoolemiei se va dubla,astfel ca vi se va intocmi dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu o alcoolemie de peste 0,80 g./l. aer expirat,fapta prevazuta de art.87 al.1 din OUG nr.195/2002 si sanctionabila cu inchisoarea de la 1 an la 5 ani.
Este bine sa aveti o atitudine sincera si de regret a faptei ,sa colaborati cu politistii si cu instanta si este posibil sa obtineti o pedeapsa cu suspendarea executarii ,conform art.81 c.pen.
In rechizitoriu,se va mentiona ca aveti antecedente penale.
Daca de la oprirea in trafic si pana la recoltarea primei probe de sange a trecut ceva timp, puteti solicita un calcul retroactiv al alcoolemiei pe baza de declaratii (adica ce alcoolemie ati avut in momentul opririi si nu cea din prima proba de sange).
Pentru lamuriri suplimentare puteti apela la un consultant medico-legal (ex. www.legist.ro). Multa bafta!