avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare functie din CIM fara instiintarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare functie din CIM fara instiintarea angajatului

Buna ziua.
Se poate modifica tipul contractului de munca, mai exact functia, de catre angajator printr-o decizie a firmei, fara ca angajatul sa fie instiintat?
Am solicitat o adeverinta de vechime si am observat ca am fost "retrogradata" in luna martie 2020, printr-o decizie, fara ca acest lucru sa-mi fie adus la cunostiinta [ nu am primit sau semnat un exemplar al acestei decizii].
Avand in vedere ca nu mai sunt angajata acelei societati, pot depune o reclamatie la ITM cu privire la acest aspect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:03, 6 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu se poate modifica unilateral functia de catre angajator. Puteti contesta in instanta masura nelegala. In situatia in care decizia nu v-a fost comunicata, este bine sa stiti ca termenul de contestare curge de la data comunicarii.
Succes!
Solicitati in scris angajatorului sa va elibereze actul de modificare a functiei ,... in functie de acest aspect , atunci:
- puteti sesiza ITM-ul pentru refuzul comunicarii

- de la data comunicarii aveti la dispozitie 45 de zile pentru a promova o actiune in instanta , avand ca obiect anularea modificarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrogradare din functie daisys daisys Buna ziua. Voi expune o situatie si as dori un sfat daca este posibil. O cunostinta ,sef de agentie , urmeaza sa fie retrogradat intr-o functie inferioara pe ... (vezi toată discuția)
Reducere salariala ContSters264293 ContSters264293 Buna ziua, Am fost anuntata de reducerea salariala si inteleg ca voi primi un anunt in scris care ma va informa de noua pozitie (retrogradare) si reducere ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere/sanctionare nelegala = o simpla notificare fara efect juridic = termenul de prescriptie de 30/45 de zile nu mai opereaza codulmuncii codulmuncii In cazul unei decizii de cocediere/sanctionare nelegala (deci care nu are un efect juridic) instanta de judecata nu mai poate admite intimatei (angajatorului) ... (vezi toată discuția)