Buna ziua,
Am 3 copii si sunt in varsta si eu si sotul meu.
Copiii se inteleg bine si le-am spus ca vrem sa facem testament pentru unul din ei care e in tara, tocmai ca sa nu le complicam viata tuturor.
Am si eu doua intrebari.
1.Trebuie sa facem doua testamente, oficiale, la notar( si eu si sotul) sau doar unul, amandoi
2.In caz de deces ...se tine cont de testament sau mai trebuie sa faca si mostenirea? si care e primul, mostenirea sau testamentul
Multumesc mult.
Buna ziua,
1. Fiecare dintre soti va face un testament
2. Dupa decesul primului sot se va dezbate mostenirea astfel:
- sotul supravietuitor va avea jumatatea lui si 1/8 din jumatatea sotului decedat
- fiecare copil fara testament va avea 3/24 din jumatatea defunctului si cel cu testament va avea 18/24.
Dupa decesul celuilalt:
- copii fara testament vot avea 5/48 din cota acelui parinte si copilul cu testament va avea 38/48.
Daca dezbat succesiunea dupa decesul ambilor parinti atunci:
- copii fara testament primesc cate 1/6 si cel cu testament primeste 4/6.
3. Nu se poata lasa TOT prin testament ci doar cotitatea disponibila deci si ceilalti copii vor avea cote de mostenire.
4. Pentru a da unuia dintre copii TOT, va sfatuiesc sa mergeti la un notar si sa incheiati acte de vanzare cumparare si copilul sa plateasca prin virament pretul.
Testament
Vlad2013
O persoana,de 83 de ani, care are copii, face testament,pentru toate bunurile mobile si imobile, unuia dintre mostenitori,iar in testament sunt trecuti-ca fii ... (vezi toată discuția)
Testament
iancumihnea
Buna ziua!
Sunem doi frati. Parintii nostri au facut un testament legalizat prin notariat prin care si-au exprimat optiunea de a-mi lasa mie, in schimbul ... (vezi toată discuția)