avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Este vorba despre divortul pronuntat in Canada. Fostul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Este vorba despre divortul pronuntat in Canada. Fostul sot a ...

Este vorba despre divortul pronuntat in Canada. Fostul sot a facut in Romania procedura de recunoastere a divortului, si a numelui, acum 2 ani.
Fosta sotie nu a trimis declaratia referitoare la numele dupa divort.
Ea vrea sa faca acum acesta declaratie sa mearga la Starea Civila, si sa rezolve problema numelui dupa divort.
Ce trebuie sa faca?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:07, 12 August 2020
înscrierea mențiunii cu privire la divorț s-a făcut pentru ambii foști soți.
declarația este cu privire la numele soților după căsătorie.
v-a spus cineva că mai aveți Dvs. acum ceva de declarat?
Va multumesc pentru raspuns. Sotul a rezolvat cu numele, dar sotia nu. Sotia trebuie sa rezolve cu numele la Starea Civila. A fost si i s-a spus ca ei neavand declaratia pentru nume acum 2 ani, ea a fost trecuta automat la numele dinainte de casatorie. Nu stie ce sa faca. Care este sfatul dumneavoastra?
Conteaza ce a decis instanta de judecata romana care a recunoscut divortul. Doar acea instanta poate impune sau aproba schimbarea numelui. Sau cereti schimbarea numelui unei instante de judecata din Romania.

Daca aveti cetatenie romano-canadiana (adica dubla cetatenie), Canada va poate schimba numele, iar schimbarea numelui in Romania este o simpla formalitate.
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2020
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean roman- canadian a nascut in romania, si de-aici numai probleme avatar899 avatar899 Am venit in Romania cu ideea sa fiu langa familia si prietenii de aici pentru nasterea acestui copil. Totul frumos pana vine vorba de actele pentru ... (vezi toată discuția)
Certificat de naștere pentru cetățeni străini Romerican Romerican Bună ziua, eu împreună cu soția mea suntem cetățeni americani și avem domiciliu temporar aici în românia. Am fost căsătoriți în Canada, și avem ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie laurentiuo laurentiuo sora mea a divortat acum 15 ani. sotul ei de atunci i-a acceptat divortul cu conditia de a-i pastra numele de \\"x\\". decizia curtii stipuleaza aceasta ... (vezi toată discuția)