avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de Naștere pentru cetățeni străini
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de Naștere pentru cetățeni străini

Bună ziua, eu împreună cu soția mea suntem cetățeni americani și avem domiciliu temporar aici în românia. Am fost căsătoriți în Canada, și avem certificatul deja supralegalizat pentru folosul pe teritoriul româniei.

Numele soției pe certificatul nu este același cu numele pe pașaport, fiindcă am făcut schimbarea numelui prin cererea de pașaport nou. Acest lucru se face cu certificatul de căsătorie. În State, dacă numele soțului apare pe certificatul, deși diferă de numele soției, soția poate legal să ceară schimbarea numelui la cel al soțului.

Primăria spune că nu poate să primească fiindcă spune că nu am dovadă că am schimbat numele. Lucru care se întâmplă oficial prin solicitarea unui pașaport nou, care se dovedește doar cu certificat de căsătorie sau declarație judecătorească pentru schimbarea numelui.

De ce nu primește primăria dovada schimbării numelui, fiind evident prin pașaport, și singura modalitate de dovada schimbării numelui?

Eu am pașapoartele vechi americane și canadiane care arată numele ei de naștere înaintea schimbării.

Ce să fac?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 15:20, 1 Decembrie 2018
Fiecare tara poate schimba doar numele cetatenilor proprii. Cei care au mai multe cetatenii si isi schimba numele intr-una din tarile in care sunt cetateni trebuie sa-si schimbe numele si in celelalte tari in care sunt cetateni. Fiecare tara are legi proprii prin care se face schimbarea de nume, procedurile pot diferi de la tara la tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean roman- canadian a nascut in romania, si de-aici numai probleme avatar899 avatar899 Am venit in Romania cu ideea sa fiu langa familia si prietenii de aici pentru nasterea acestui copil. Totul frumos pana vine vorba de actele pentru ... (vezi toată discuția)
Cetatenie dublă silviuh silviuh Salut. Nevasta-mea in romania are numele meu după căsătorie in 1994. In Italia după ce a obținut cetățenia italiana a fost obligată să reia numele de ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere al copilului nascut in strainatate TCristina TCristina Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: Suntem o familie de 4 persoane, mama (eu), tatal si unul din copii nascuti in Romania,cetateni romani. Al doilea ... (vezi toată discuția)