avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Sunt stabilită cu soțul roman de cativa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Sunt stabilită cu soțul roman de cativa ani in străinătate ...

Buna ziua,

Sunt stabilită cu soțul roman de cativa ani in străinătate ! Din cauza nenumăratelor certuri pentru ca nu se implica in viața de familie și activitățile fetiței ( 6 ani )sau educația ei iam spus in urma cu o saptamana sa părăsească domiciliul ( apartament închiriat de mine dinaintea căsătoriei in străinătate ) ! El a doua zi a plecat in ro s-a întors in străinătate la noi după 5 zile a dormit o noapte iar a doua zi când eu mam întors de la munca ( fetița a stat cu el acasă 5 ore cât eu am fost la lucru fiind vacanta lucrurile ii erau împachetate și a plecat ( nu am mai discutat cu el nimic l-am lăsat sa plece fiind sătulă de aceasta situație) ! Eu venit am 1200 euro / luna, chiria va trebui sa o plătesc 1000 + 120 e asigurarea medicală/ luna !
El îmi poate face ceva mie datorită faptului ca eu iam spus sa plece din apartament ? Fetița tot cere sa vorbească cu el nu vreau sa ii dau pentru ca o minte încontinuu , ea ieri a fost prezenta când a împachetat a mințit-o ca merge la un nene și vine înapoi, comportamentul lui este unul inadecvat, fumează droguri fără ele este nervos și nu vreau sa aibă de a face cu ea, ca o minte și ea îl așteaptă ii promite lucruri care nu le realizează mai apoi și nu este bine pentru ea !
Ce se poate întâmpla dacă eu nu ii dau lui sa vorbească cu ea când îmi scrie pe whatsapp ( deci va avea dovada scrisă ca refuz sa ii dau sa vb ) ? Poate sa ma acuze de ceva la divorț ? El are firma de construcții , și-a luat toate documentele cu el ! Pot eu face ceva in favoarea mea acum , ca el a părăsit domiciliu conjugal ( subliniez ca eu iam cerut verbal sa plece )? Sa îl scot de la adresa de la primărie din străinătate de unde locuim noi sau sa îl las pe el sa facă acest lucru ? Dacă nu bag actele de divorț încă 6 luni in speranța ca își va reveni cumva el trebuie sa îmi dea ceva banii pentru ajutor de creștere a minorului pana la pronunțarea divorțului ? Eu nu pot lucra mai multe ore pentru ca eu ma ocup exclusiv de creșterea ei o duc la sc la 8:30 o iau la 15:00 și in vacante o iau cu mine la munca!

Mulțumesc anticipat de răspunsuri
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2020
IULIA-IULIA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 10:22, 11 August 2020
contactati un avocat acolo pt ca acolo veti divorta si vedeti ce drepturi aveti.
Ar trebui să-i permiteți să vorbească cu fetița fiindcă așa este normal. Având în vedere că vă aflați în străinătate, vă recomand să luați legătura cu un avocat local pentru a vă sfătui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in urma cu 2 ani am divorțat de sotul meu, sătulă fiind ... lago lago Buna ziua. In urma cu 2 ani am divorțat de sotul meu sătulă fiind de neimplicarea lui in cresterea copilului ( la momentul divortului fetita avea 2 ani ... (vezi toată discuția)
In ce conditii o mama poate pierde custodia copilului, in favoarea tatalui. alina-marcu alina-marcu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Sunt casatorita de 5 ani, de 4 ani, exacat dupa nasterea copilului, sotul meu si-a schimbat total ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma întorc in străinătate ? Nico_ Nico_ Buna , eu de puțin timp m-am întors din străinătate inpreuna cu familia mea (soțul si fatita noastră de 11 ani ) cei drept am avut câteva probleme in ... (vezi toată discuția)