avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. In urma cu 2 ani am divorțat de sotul meu, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. In urma cu 2 ani am divorțat de sotul meu, sătulă fiind ...

Buna ziua. In urma cu 2 ani am divorțat de sotul meu sătulă fiind de neimplicarea lui in cresterea copilului ( la momentul divortului fetita avea 2 ani jumatate) si multe alte lucruri. Căsătoria s a desfacut de comun acord la notar, eu fiind de acord cu pensia alimentara stabilita de el si cu un program de vizita care nu poate fi respectat de el din motive profesionale si nici fetita nu isi doreste sa ramana la el in anumite week-end-uri sau in vacantele scolare însă am stabilit ca in fiecare weekend, Sâmbăta sau duminica, poate veni sa scoata fata la plimbare. Mai mult de 4 ore nu a stat niciodata cu ea invocand mereu tot felul de scuze. La 2 ani de la divorț, am întâlnit un barbat cu care, dupa o perioada de cunoaștere, am decis sa formam un cuplu. Fetita l a acceptat, este foarte atașată de el iar in casă este, dupa foarte mult timp, liniște si armonie. Problema abia acum a aparut, intrucat fostul soț a aflat de existența acestuia si pe langa atitudinea violent verbala si psihologica pe care a adoptat-o, foloseste pretextul copilul doar pentru a-mi face mie viata un chin. De ex, daca nu ii răspund la telefon, suna cu insistență, avand chiar si peste 8-10 apeluri. Am mers la poliție si am fost sfatuita sa strang dovezi audio si text pentru a le putea folosi in plangerea penala. Nu doresc sa ajung in instanță decat in caz extrem intrucat nu vreau sa chinui copilul. As vrea sa stiu daca este cumva vreo baza legala in care sa ii arăt fostului soț ca nu are niciun drept sa ma sune oricand si ori de cate ori vrea el cu pretextul "vreau sa stiu de copil ce face", deși el vrea doar sa ma controleze. Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:04, 29 Septembrie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util

Art. 208. -
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Stabiliti impreuna când va poate suna ca sa vb de copil sau sa vorbească cu el.
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2024
gi-jane2, moderator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu are mentionat in programul de pastrare legaturi informarea telefonica sau daca ii dati - sa zicem saptamanal sau la 2 saptamani - informari scurte despre minora (mail/sms/whatsapp), ar trebui sa nu permiteti nimic in plus sub pretextul copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire telefonica de catre un posibil cumparator franciscb franciscb Buna seara, Va adresez o intrebare: pe ce baza legala (apeluri telefonice inregistrate/SMS etc) se poate depune o plangere/sesizare impotriva unei ... (vezi toată discuția)
Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)