avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... INSELACIUNE.Buna ziua!Va rog sa îmi spuneți dacă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

INSELACIUNE.Buna ziua!Va rog sa îmi spuneți dacă următoarea speță se ...

Buna ziua!Va rog sa îmi spuneți dacă următoarea speță se poate încadra la inselaciune:in urma neînțelegerilor cu soția mea, i-am cerut sa divortam la notar.Dansa a acceptata, cu condiția ca eu sa ii achit 50% din valoarea unui imobil,pe care dorea sa il achiziționeze.Ne-am inteles ca vom divorta amiabil, va semna divort, partaj si custodie, daca eu achit aceasta suma.Am mers la notar, unde am facut concomitent promisiunea de vânzare cumpărare și am depus cererea de divorț și custodie.Avansul pe care eu l-am achitat pentru acel imobil, a fost din contul meu personal, în numele minorei.Dupa ce am achitat acești bani, soția mea nu s-a mai prezentat la semnarea actelor de divorț.In schimb a deschis proces în instanta, unde imi aduce o mulțime de acuzații, cerând divortul din vina mea exclusiva.
Cel mai recent răspuns: Radugaspar , utilizator 16:14, 11 August 2020
Pt înșelăciune nu se deschide proces se formulează plângere penală,plângere care durează ani de zile pana sa fie soluționată și eventual să ajungă în instanta.Mi se pare fabulos cum dvs și atat de multi concetățeni riscati și pierdeți sume fabuloase fără a apela la un avocat pt un sfat,înainte de a face demersuri
unde am facut concomitent promisiunea de vânzare cumpărare Avansul pe care eu l-am achitat pentru acel imobil, a fost din contul meu personal, în numele minorei

adica cum in numele minorei ?
mergeti la un avocat cu contractul sau scrieti aici ce ati promis exact si in ce conditii
Chiar daca nu mai sunteti in termenul pentru depunerea intampinarii, va trebui sa formulati aparari in cadrul acelui proces.
Ar trebui analizate documentele pentru a se gasi cea mai buna strategie.
Sitia dvs nu si-a rezolvat problema.. ziceti ca avansul a fost dat din contul dvs si ca ap a fost luat pe numele ei.. o data ca e bun comun si apoi, cine plateste restul ?
va semna divort, partaj si custodie,

ce partaj sa semneze daca nu aveti bunuri comune ?
ar trebui sa dati ceva detalii despre situatie.
Se specifica faptul ca e bun propriu.Daca nu avem bunuri comune, nu stiu daca este necesar partajul.Tocmai de aceea ziceam ca e inselaciune.A promis un program de vizita și ca semnează divortul.Nu a făcut nimic din ce a spus.A mers la alt notar și a finalizat tranzacția.Ea a mai trebuit sa plătească 50.000€.
Pe de alta parte, a înaintat divortul în instanta, unde îl cere din vina mea, exclusiv.Nu conteaza cat durează un proces de acest gen.Intrebarea era daca se încadrează speta la inselaciune.Multumesc

gi-jane2 a scris:

Sitia dvs nu si-a rezolvat problema.. ziceti ca avansul a fost dat din contul dvs si ca ap a fost luat pe numele ei.. o data ca e bun comun si apoi, cine plateste restul ?
va semna divort, partaj si custodie,

ce partaj sa semneze daca nu aveti bunuri comune ?
ar trebui sa dati ceva detalii despre situatie.

Alte discuții în legătură

Partaj all3rat all3rat In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)
Indrumare partaj bunuri kvalentin kvalentin luna trecuta s-a pronuntat divortul dupa care fosta vrea partajul bunurilor,iar in cererea de intimpinare solicita 75% din totalul bunurilor,motivarea ei ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare civila cu continut eronat - cum se poate corecta ? loanabelciu loanabelciu Buna seara, Azi am primit, in calitate de reclamant, Comunicarea Hotararii Civile in urma caruia a fost admis divortul si s-a dispus disjungerea cererii de ... (vezi toată discuția)