Bună seara, o situație mai complicata am dacă ma puteți ajuta?
Tatăl meu a construit o casa împreună cu 3 frații ai lui, cu 4 apartamente, fiecare cu intrare separata!! Pe scurt, toți cei 4 frați (inclusiv tatăl meu) sunt decedați la ora actuala, inclusiv soțiile fraților, mai puțin mama mea!! Acum întrebarea mea ar fi cine este de drept moștenitor în aceasta situație? Și dacă mama mea ar putea să-mi facă contract de vânzare - cumpărare pe un apartament ?? Care ar fi procedura? Mulțumesc anticipat!!
cine e proprietar in acte ?
daca sunt toti, mostenirile se dezbat toate, in ordinea deceselor.
abia apoi, n funtie de cota revenita mamaei, se face partaj si dezmebrare si va vinde un ap.
ce alti potntiali mostenitori mai sunt ?
Ultimul decedat a fost tatăl meu (anul trecut a murit), el e trecut în acte pe toată casa! Ceilalți frați ai lui au murit cu aproape 20 de ani în urma! Tatăl meu a plătit toate dările la stat în tot acest timp!! Moștenitori ar mai fi 3 copii ai tatălui meu, mama, iar unul dintre unchii mei, avea și el 4 copii!! Ceilalți frati ai tatălui nu au copii! Mulțumesc
mergeti si dezbtateti succesiunea dupa tata, mostenitori, mama si toti copiii tatalui dvs. daca bunul e comun cu mama adica construit/receptionat in timpul casatoriei, mama are jumatate din imobil si din jumatatea tatalui, mosteneste mama 1/4 , iar voi 4, impartiti 3/4. . dezmembrati cladirea in 4 apartamente si faceti un partaj cu mama.
mergeti cu actele la un avocat.
Casa parintilor
Ghinda02
Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)