avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt propietar de teren. Mi s-a propus superficie pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt propietar de teren. Mi s-a propus superficie pe 25 de ani ...

Sunt propietar de teren. Mi s-a propus superficie pe 25 de ani pe teren. Risc să-mi pierd propietatea după 25 de ani? Sau ce implicații are ? Vă mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Superficia este dreptul de a avea sau de a edifica o constructie pe terenul altuia, asupra caruia superficiarul va dobandi un drept de folosinta.

In situatia dumneavoastra, fiindca sunteti proprietarul terenul, prin superficie veti acorda dreptul unei alte persoane (superficiarului) de a construi pe terenul dumneavoastra si de a utiliza terenul pe perioada stabilita. Dumneavoastra veti ramane proprietar asupra terenului insa veti fi obligat sa permiteti utilizarea terenului in limitele si conditiile pe care le veti stabili prin actul constitutiv de superficie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate comuna sau nu ralucaiulia ralucaiulia Sotul meu a cumparat cu 2 ani inaintea casatoriei un teren, iar cu 2-3 luni inaintea casatoriei noastre a scos autorizatia de construire. Casa insa a fost ... (vezi toată discuția)
Proceduri proces drept civil aelemarac aelemarac Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari: 1. Ca o sentinta (civil, fond) sa devina definitiva trebuie sa treaca 30 zile ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat autentificat sau superficie? BratuIon BratuIon Detin un teren intravilan pe care vreau sa amplasez un SKID GPL,M-am prezentat la Primaria de domiciliu pentru a solicita un certificat de urbanism cu toate ... (vezi toată discuția)