avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Am fost prins conducand cu o alcoolemie de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Am fost prins conducand cu o alcoolemie de 1.60 si ...

Buna ziua. Am fost prins conducand cu o alcoolemie de 1.60 si inca nu am fost chemat in instanta. La ce sa ma astept?
Procesul penal are patru faze: urmărirea penală, camera preliminară, judecata și punerea în executare a hotărârilor penale de condamnare rămase definitive. Dvs sunteti in faza de urmarire penala, care are ca obiect strângerea probelor pentru trimiterea în judecată a inculpatului. Această activitate este efectuată de organele de cercetare penală și de către procuror.
Daca alcoolemia de 1,60 este din aerul expirat, trebuie sa va asteptati la o alcoolemie cel putin dubla in sange.
Avand in vedere aceste valori, va puteti astepta sa fiti trimis in judecata si condamnat, urmand ca permisul sa fie anulat.
Pentru celeritate achitati dvs contravaloarea probelor biologice si angajati-va avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie GabrielTec GabrielTec Am fost depistat cu o alcoolemie de 0.58 in aerul expirat! Am acceptat probele de sange iar acum astept rezultatul! Sunt la prima abatere, pana acum nu am avut ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan: alcoolemia a fost cu 0.03 peste limita contravenției. care poate fi sentința și cum pot grăbi soluționarea dosarului de urmărire penală? MirceaPa MirceaPa Bună ziua, Am fost prins cu alcoolemie de 0.43 în aerul expirat. Mi s-a prelevat proba de sânge la IML, și încă nu am primit rezultatul. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac in cazul meu? Martian Danila Martian Danila Am fost oprit cu masina si efectuat test alcolico eram pozitiv cu o alcolemia de 1,03 ,dupa care am fost dus la spital si mi sa preluat sange ,nu stiu nimic ... (vezi toată discuția)