avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cand e ultima zi cand pot depune contestatie pt ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cand e ultima zi cand pot depune contestatie pt returnarea pensiei de urmas

am primit instintarea de a returna pensia de urmas pt ca am implinit varsta de 26 de ani pe 11 noembrie 2009 si se stipuleaza ca in termen de 45 de zile trebuie sa depun oo contestatie la tribunal.cine imi poate spune cate zile mai am pt a depune o contestatie in timp util. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:16, 18 Decembrie 2009
Legea 19/2000 - Legea pensiei
ART. 92
(1) Plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care:
e) copilul urmaş nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 66 lit. b) (adica ati depasit varsta de 26 ani).
Pensia pe luna Decembrie 2009 o returnati daca ati si primit-o. Pe luna Nov. 2009 primiti pensie integral.
eu vreau sa depun contestatie la aceasta decizie si vreau sa stiu cate zile mai am la dispozitie. am primit decizia pe 11 noembrie 2009 , adica luna trecuta si se specifica in termen de 45 de zile sa fac o contestatie la tribunal. Va intreb si prin prisma ca se apropie sarbatorile si mai ales cate zile mai am la dispozitie sa fac aceasta contestatie . In legatura cu inapoierea pensiei este o alta treba pt ca am motive sa contest aceasta decizie.Cei care erau responsabili sa verifice dosarul meu si sa vada daca ,sau nu am implinit varsat de 26 de ani , trebuia sa se suspende dreptul la pensie. Nu noi trebuie sa anuntam acest lucru. In plus eu nu stiam pana la ce varsta tebuia sa primesc aceasta. La orice institutie se suspenda automat orice drept de a primi un serviciu, ca de exemplu daca la gaze sau energie electrica nu ai platit factura esti debransat. Cine a grsit sa returneze el pt ca eu nu am de unde. sunt la facultate in ultimul an si nu am nici un sprijin material consistent pt a putea plati suma respectiva.
mentionez ca trebuie sa returnez toata pensia din decembrie 2008 pana in septembrie 2009 adica anul acesta in jur de 26 mil lei vechi
Interventie moderator

Va rog sa nu mai deschideti topicuri noi in legatura cu aceeasi problema, contravine pct. 3.3 din Regulamentul de postare. De asemenea, va rog sa continuati sa puneti intrebari in cadrul topicului deschis in 06.10.2009, acest topic va fi inchis.
Va multumesc, o seara placuta! :)

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas gabif gabif buna ziua . am implinit 26 de ani in noembrie 2008 . in octombrie cand am dus adeverinta de la facultate ca sunt student la zi pt pensia de urmas la casa de ... (vezi toată discuția)
Decizie pensie de urmas razvan fodor razvan fodor buna! am implinit 26 de ani anul acesta la sfarsitul lunii iulie, dar am mai primit pensia de urmas in linile august si septembrie. dispozitia pentru ... (vezi toată discuția)
Decizie debit pensie de urmas ionela123 ionela123 Buna ziua, Am 22 de ani, sunt studenta la zi si de 19 ani primesc pensie de urmas. Din iulie 2007 m-am angajat si nu am stiut ca trebuie sa anunt la Casa de ... (vezi toată discuția)