avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pierdere cotor avizier completat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pierdere cotor avizier completat

Buna ziua,
Am lucrat la o firma ca gestionar, am incetat contractul de munca si mi-au spus ca nu pot efectua lichidarea pentru ca un avizier luat de mine de la casierie cu o luna inainte sa plec nu se mai gaseste. Metionez ca toate avizele din acel avizier au fost folosite in interesul firmei si sunt inregistrate in contabilitatea societatii, avizele albastre sunt la clienti, avizele rosii sunt fizic la depozitul unde am lucrat si cotorul cu avizele verzi nu-l mai gasesc cei care au venit dupa mine, probabil l-au aruncat.
Acum cei de la contabilitate imi spun ca trebuie sa declar eu la Monitorul Oficial avizierul pierdut si apoi sa dau anunt si intr-un ziar scris, altfel nu mi se poate face lichidarea.
1, Eu nu mai sunt angajat al societatii, poate oricine de pe strada sa declare pierdut orice document al unei societati?
2, Spuneti-mi va rog ce pot face sa scap odata.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2020
Catalin247, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 20:23, 19 August 2020
Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 2.634/2015 privind documentele financiar-contabile nu mai precizeaza ca aceste documente (sau altele) ar fi cu regim special de inseriere cum era in trecut. Deci din moment ce exista exemplaul 2 al acestor documente nu vad care este problema. Daca stie angajatorul d-voastra altceva sa va mentioneze temeiul legal.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc pentru raspuns.
Societatea unde am lucrat nu-mi da nici un raspuns referitor la temeiul legal in care ma trimiteau degeaba la Monitorul Oficial sau referitor la lichidare, am contactat si departamentul juridic, si contabilitatea si HR-ul, le-am reamintit ca returnarea garantiei constituite se face in cel mult 10 (zece) zile de la incetarea contractului de munca conform dispozițiilor art.15 și art. 16 din Legea nr. 22/1969, la mine au trecut deja 19 zile si nu primesc nici un raspuns, nici referitor la returnarea garantiei, nici referitor la adeverintele de vechime pe care trebuie sa mi le dea conform lichidarii. Cum pot rezolva in cazul asta?
Ultima modificare: Marți, 18 August 2020
Catalin247, utilizator
Puteti sa adresati o petitie inspectoratului teritorial de munca in care sa sesizati cele descrise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recuperea garantia? leuca_luminita leuca_luminita O cunostinta a lucrat 5 ani la o societate comerciala ca sofer pe o masina de distributie produse alimentare. In fiecare luna pe fluturasul de salariu ii ... (vezi toată discuția)
Publicarea in monitorul oficial a pierderii unui chitantier DRAGANLARISA DRAGANLARISA BUNA SEARA! AM TRIMIS LA MONITORUL OFICIAL UN PLIC CU O ADRESA PRIN CARE DECLAR PIERDUT SI NUL UN CHITANTIER. VA ROG SA MA AJUTATI SI SA-MI SPUNETI IN CAT ... (vezi toată discuția)
Diferente intre bilantul contabil si cel publicat pe site-ul mfinante SIMA LAURA SIMA LAURA Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra 1.. Daca o societate declara ca bilanturile publicate pe mfinante.ro nu sunt reale, iar ultimile acte aduse de ... (vezi toată discuția)