avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Societate comerciala , platitoare TVA ,a achizitionat ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Societate comerciala , platitoare TVA ,a achizitionat un apartament nou

Buna ziua , societate comerciala , platitoare TVA ,a achizitionat in noiembrie 2018 un apartament nou prin compensare cu lucrari executate la firma de la care a achizitionat apartamentul. Facturarea sa facut prin taxare inversa. In anul 2020 societatea care a achizitionat apartamentul vrea sa-l vanda unei persoane fizice , mentionez ca a fost achizitionat ca mijloc fix . Care este modalitatea de facturare catre persoana fizica din puct de vedere al TVA.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil
Cel mai recent răspuns: toareanelia , utilizator 11:31, 12 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vanzarea este scutita de TVA , caz in care trebuie efectuata ajustarea TVA aferenta achizitiei imobilului. Se poate opta si pentru facturarea cu TVA ,caz in care nu mai trebuie efectuata ajustarea.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2020
Audit Vic Cont, Contabil
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate ... danab74 danab74 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate platitoare de tva achizitioneaza in noiembrie 2021 cu taxare inversa o constructie noua, ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament - regim tva NeliDede NeliDede Buna ziua, Am o problema,daca ma poate ajuta cineva O societate detine 2 apartamente , pe care acum doreste sa le vanda. 1)Societatea este platitoare de ... (vezi toată discuția)
Facturare cu sau fara tva la vanzarea unui imobil cumparat in 2007 raresandreico raresandreico Buna ziua, am cumparat de la constructor pe societate( SRL) un apartament cu doua arii de gradina aferente, in iulie 2007, factura fiind facuta fara TVA ... (vezi toată discuția)