avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Expun și eu următoarea problema pe care o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Expun și eu următoarea problema pe care o au niște ...

Buna ziua! Expun și eu următoarea problema pe care o au niște cetățeni. Într-o comuna din județul Neamț, un cetățean si-a deschis în urma cu aproximativ 10 ani , o unitate comerciala de tip bar( bodegă). Iar în fata barului a construit o terasa de 1 m lățime, pe domeniul public ( drumul comunal). Problema vecinilor este următoarea: majoritatea clienților acestui local ( cârciumă, bodega, bomba, etc.) sunt alcoolici și deranjează prin comportamentul lor ordinea și liniștea publica. Ca fiu mai precis vorbesc tare ( zbiară și țipă), vorbesc obscen, urinează pe gardurile vecinilor, vomita pe marginea drumului, arunca chiștoace si ambalaje ce drum, etc. Iar pe lângă toate astea proprietarul barului întreține atmosfera stand la discuții cu ei( țipete și înjurături) si din când în când punandu-le si muzica la un volum foarte ridicat. Repet toate acestea se intampla pe domeniul public , pe un drum comunal relativ îngust, unde distanta dintre asfalt și gardurile oamenilor e de 50 cm pe fiecare parte, vecinii barului nemaiavând pic de intimitate. E ca și cum intr-un bloc si-ar pune cineva living-ul pe casa scării.
Cum ar trebuie sa procedeze locuitorii de pe acesta stradă ( loc liniștit de altfel) pentru a-și recăpăta intimitatea si liniștea. Politia spune ca mai mult decât sa le dea amenzi pt deranjarea liniștii si ordinii publice, nu au ce face, iar Primaria nu face decât sa trimita plângerile vecinilor către Politie.
Cum s-ar putea rezolva aceasta situație?
Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.

Alte discuții în legătură

Dreptul la viata privata, proprietate privata, calomnii, abuzuri GeorgeVandu05 GeorgeVandu05 Ca inceput de discutie, va relatez ca am un conflict cat casa de mare cu 2 neamuri , respectiv 2 unchi drepti de pe tata (frate cu acesta in cele din ... (vezi toată discuția)
Violenta verbala tiana_d201 tiana_d201 as dori f mult sa aflu cum pot sa scap de hartuirea verbala a mamei sotului meu. situatia este valabila si pentru sot,din 2008 trecand prin procese ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii iulis2002 iulis2002 as dori o solutie pentru urmatoarea problema: proprietarii apartamentului de deasupra mea au un caine. problema este ca ei isi scutura toate lucrurile pe ... (vezi toată discuția)