avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident de circulatie

Am si eu cateva nelamuriri in legatura cu un accident de circulatie.
Pe data de 28 sept 2009 am avut nesansa sa lovesc un batran care era pe mijlocul strazii, intr-o curba unde, din cauza unei dubite parcate pe dreapta nu prea aveam vizibilitate; nu era trecerere de pietoni si nici nu aveam viteza( cam 40 km/h). Batranul( de 89 de ani) s-a ales cu un picior rupt.Acum ce voiam sa va intreb: el nu a depus plangere, dar vrea sa-i dau 1000 ron ca sa nu o faca . Termenul de depunere a plangerii oare nu e de 2 luni? Precizez ca am fost la el la spital, apoi acasa sa vad cum se simte si nu m-am dus cu mana goala. Mi se pare mult 1000 ron pt o simpla fractura. Oare ar fi mai bine sa merg in instanta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:46, 18 Decembrie 2009
Evitati instanta. Daca puteti inchide cu 1000 lei, faceti-o. Dar ce garantii aveti ca dupa ce-i primeste nu va depune plangere? Aveti Proces verbal de la Politie? Trebuia raportat accidentul imediat.
Da, nu are sens sa va complicati.
Cel mai bine este sa o rezolvati pe cale amiabila.
Puteti face plata in fata unui avocat care sa identifice si sa ateste plata sumei de bani.
Eu cred ca putea sa va ceara si mai mult daca aveti si dvs. o culpa cat de mica ar fi ea...
Daca va complicati va trebuie si avocat,etc.

avocat Claudiu Lascoschi
Indiferent daca a fost sau nu depasit termenul de introducere a plangerii de catre partea vatamata ca urmare a evenimentului rutier,mi se pare o chestiune de onoare ,macar numai pentru suferinta sa la o varsta atat de inaintata sa ii achitati suma de bani pentru care v-ati inteles -si aceasta cu atat mai mult cu cat acesta si-a onorat promisiunea de a nu introduce plangerea.
Mi se pare o intelegere onorabila si mai ales urmata de evitarea oricaror alte posibile repercusiuni pentru dvs.=D>
Da, si suma este rezonabila.
Nu se poate spune ca nu a suferit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier vatamare corporala din culpa gabrielconstantin gabrielconstantin Buna ziua, Pe data de 10.07.2016 am fost implicat intr-un accident rutier in care nu am acordat prioritate iar victima a fost o tanara motociclista. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua accident rutier nevoie sfat enescu_andrei enescu_andrei in primul rand o sa doresc sa ma indrumati catre un cabinet de avocatura. Povestea incepe in felul urmator pe o strada cu sens unic sa intamplat accidentul ... (vezi toată discuția)
Accident, vatamare corporala kytina kytina buna ziua, va supun atentiei un caz.....pe un drum comunal fara trotur, a fost accidentata o persoana,nu foarte grav ....conducatorul auto a oprit a considerat ... (vezi toată discuția)