avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj fara cale de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj fara cale de acces

Am fost chemata ca parata intr-un proces de partaj. Expertul a realizat o varianta de dezmembrare in care lotul prous pentru mine nu are asigurata calea de acces. adversarii sustin ca nu este adevarat, ne putem construi pe alaturi o cale de acces. Problema este ca investitia pe care ar trebui sa o facem depaseste valoarea terenuri si prezinta numeroase inconveniente: stalpi de curent electric, risc de inundatie, taierea a cca 5 pomi fructiferi. Problema este ca atat judecatorul, cat si expertul sunt subiectivi, iar avocatii adversarilor sustin interesele clientilor care sunt aberante. Ce ma fac? Procesul este deja in rejudecare, nu cred ca pot obtine in recurs o noua rejudecare pentru completarea caii de acces.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 17:51, 18 Decembrie 2009
Totusi, calea de acces catre drumul public trebuie sa nu va lezeze drepturile de proprietar .
Exista , totodata , un drept real principal , derivat, de servitute a locului infundat , care trebuie sa fie exercitat , de catre proprietarul fondului dominand printr-un loc cat mai putin impovarator (insa fara a-i fi ingreunata si propria situatie ), existand si o obligatie de despagubire.
Existenta unui stalp de curent electric poate va poate cauza un real pericol,coreland cu posibilitatea de inundare.
Prin urmare, accesul catre drumul public trebuie sa prezinte un echilibru , din punctul de vedere al drepturilor pe care le exercita partilor si al obligatiilor ce le incumba.
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
ceri completarea raportului si varianta de lotizare cu cale de acces .este posibil sa obti si o noua casare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare pentru a deveni proprietari petcool petcool Buna seara, In acest an am reusit sa deschid dosarul de mostenire dupa bunicul meu, poveste incalcita, multi frati imprastiati prin tara, alergatura dupa ... (vezi toată discuția)
Sentinta partaj fara cale de acces la un lot medina medina Buna ziua, am fost parte intr-un proces de partaj pentru un imobil-teren. Expertul a realizat o singura varianta de partaj unde lotul subsemnatei pe care am ... (vezi toată discuția)
Racordare rețea curent obstrucționată de un vecin G30Brocks G30Brocks Bună ziua. Vin la dvs cu o situație din care nu reușesc o cale de ieșire. M-am mutat de apoape un an la o casă care e situata pe o stradă privată prin ... (vezi toată discuția)