avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sentinta partaj fara cale de acces la un lot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sentinta partaj fara cale de acces la un lot

Buna ziua, am fost parte intr-un proces de partaj pentru un imobil-teren. Expertul a realizat o singura varianta de partaj unde lotul subsemnatei pe care am şi casa de locuit nu are cale de acces. Instanţa mi-a respins obiecţiunile şi s-a pronunţat pe această variantă. Adversarii ne-au combătut spunând că avem cale de acces pe un lot învecinat pe care nu avem acte de proprietate (este malul unui pârâu) şi drumul trebuie construit (trebuie tăiaţi câţiva pomi, înălţat terenul stricat un gard).Recursul mi-a fost respins ca nefondat. Nu intru în detalii pt. că asta e justiţia în România! Ce pot să fac? M-am gândit la o cerere de suspendare a executării sau o ordonanţă preşedenţială după care să deschid un nou proces pentru servitute de trecere. Am altă posibilitate?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:52, 10 August 2010
Nu cunosc situatia de fapt, dar presupun ca pe baza probelor administrate a rezultat ceea ce a considerat instanta.
Puteti deschide procesul cu servitutea fara sa cereti suspendarea executarii, dar daca in realitate nu aveti cale de acces catre proprietatea dvs. chiar nu aveti alta varianta.
Puteti incerca si o plangere la CEDO daca credeti ca v-au fost incalcate drepturile si libertatile fundamentale.
Daca se va dovedi ca aveti cale de acces la proprietatea dvs., actiunea va fi respinsa.

avocat Claudiu Lascoschi
eu am inteles din ce ati expus ca ar exista o cale de acces dar ca aceea nu va convine. nu vad totusi motivul pt care instanta v-ar admite o eventuala actiune pt servitutea de trecere.
Daca ar dovedi ca este altcineva proprietar pe acel teren de langa parau dupa parerea mea ar putea obtine dreptul de servitute.
Nu poate construi asa cum vrea pe terenul aflat in proprietatea altuia...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera supraveghere Marathon009 Marathon009 Buna ziua. Iata situatia pe scurt : A si B coproprietari. A detine lotul majoritar si B o cota mai mica dar in indiviziune cu A. Accesul lui A este la strada ... (vezi toată discuția)
Servitute penala probleme probleme Buna ziua! Am un proces de servitute care dureaza de 6 ani de zile,in tot acest timp am fost inchisa fara nici o cale de acces......in unele dintre cazuri mai ... (vezi toată discuția)
Partaj fara cale de acces medina medina Am fost chemata ca parata intr-un proces de partaj. Expertul a realizat o varianta de dezmembrare in care lotul prous pentru mine nu are asigurata calea de ... (vezi toată discuția)