avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Camera SUpraveghere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Camera SUpraveghere

Buna ziua.
Iata situatia pe scurt : A si B coproprietari. A detine lotul majoritar si B o cota mai mica dar in indiviziune cu A. Accesul lui A este la strada iar B are acces la strada prin intermediul lotului de teren al lui A( lot de teren indiviz intre parti).
B monteaza camere de luat vederi spre prop. lui si implicit spre prop. lui A.
Ce e de facut ? CUM poate A scapa de camerele de supraveghere avand in vedere ca sunt situate pe cota comuna de teren ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:18, 4 Decembrie 2009
Nu are dreptul de a filma pe proprietatea celuilalt proprietar.
Nu conteaza unde este aplasata camera, ci ceea ce filmeaza.
Un avocat poate obtine o hotarare judecatoreasca daca nu intelege de buna voie.

avocat Claudiu Lascoschi
Va este incalcat dreptul la viata intima,familiala si privata prevazut si de art. 26 din Constitutie. Puteti obtine o hotarare judecatoreasca prin care este obligat sa opreasca acele camere. Deasemenea puteti cere daune morale pentru timpul in care el le-a folosit. Prejudiciul este unul psihic si poate fi valorificat in bani :))
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
Mihaela Enache, Avocat
Indiferent ce ar fi, dreptul de proprietate nu este mai puternic decat dreptul la viata intima si privata ca si drept fundamnetal garantat de Constitutie si CEDO.
Cel ce vrea camere de supreveghere sa o faca pe proprietatea sa exclusiva.Adica sa deschida proces si sa obtina partajarea.

avocat Claudiu Lascoschi
@ Mihaela88- Cum sa ceara iesirea din indiviziune pe un drum de servitute? Parca ziceai ca esti studenta la drept!?
Drumul de acces spre lotul proprietarului B este in indiviziune dar nu poate fi divizat fiindca nu ar mai avea acces spre terenul proprietatea sa! Este clar acest lucru!
@Marathon 009
Referitor la camerele de supraveghere va sfatuiesc sa il notificati printr-un executor judecatoresc pe vecinul dvs sa isi amplaseze camerele in asa fel incat sa nu surprinda proprietatea dvs , in caz contrar anuntati-l ca il veti actiona in judecata si veti cere daune interese!
daca nu iesiti din indiviziune, nu aveti ce face.

Alte discuții în legătură

Sentinta partaj fara cale de acces la un lot medina medina Buna ziua, am fost parte intr-un proces de partaj pentru un imobil-teren. Expertul a realizat o singura varianta de partaj unde lotul subsemnatei pe care am ... (vezi toată discuția)
Indiviziune mihaiene68 mihaiene68 Daca o proprietate este detinuta de mai multe persoane ,in cazul de fata de 2 familii cu cladiri separate ,dar teren in indiviziune ,foarte greu de divizat ... (vezi toată discuția)
Servitute penala probleme probleme Buna ziua! Am un proces de servitute care dureaza de 6 ani de zile,in tot acest timp am fost inchisa fara nici o cale de acces......in unele dintre cazuri mai ... (vezi toată discuția)