Daca o proprietate este detinuta de mai multe persoane ,in cazul de fata de 2 familii cu cladiri separate ,dar teren in indiviziune ,foarte greu de divizat datorita pozitiei caselor cealalta familie la inceput nu a fost de acord cu impartirea ,acum vrea ,dar intre timp eu am mai construit o magazie (acareturi) ,fiind convinsi ca imi va demola acea magazie .Care ar fi metoda legala derezolvare a acestui diferend !
Ar trebui sa mergeti la un avocat sa vada actele.Trebuie stiut sigur daca bunul este comod partajabil.
Se poate face partajarea si magazia sa ramana in lotul dvs.
Daca magazia ar cadea in lotul lor ar urma sa fie demolata.
Aveti la dispozitie art. 728 C. civ.
Se poate sista starea de indiviziune prin proces.
Este irelevant faptul ca ceilalti nu sunt de acord.
Vedeti insa sa nu cada magazia in lotul lor...
Puteti opta pentru un partaj de folosinta , ceeea ce va da dreptul a folosi fiecare partea lui cum doreste. Pe de alta parte , cheltuielile pt sistarea starii de indiviziune nu sunt foarte mari , si ele pot fi suportate pe din doua . Procedura legala este cea notariala, daca va intelegeti sau judecatoreasca daca nu cadeti la invoiala. De mentionat ca taxele notariale nu se percep la fel ca si in cazul actelor translative de proprietate , iesirea din indiviziune are doar caracter declarativ. Deci taxele nu sunt la valoarea terenului , ci doar pentru actul incheiat
Succesiune
Mona21
IN 2008 MI-A MURIT TATAL, LASANDU-MI CA MOSTENIRE 1/2 DIN CASA PARINTEASCA SI TERENUL AFERENT CASEI, CEALALTA JUMATATE FIIND A SOREI LUI.IN MAI 2009 AM FACUT ... (vezi toată discuția)