avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Camera SUpraveghere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Camera SUpraveghere

Buna ziua.
Iata situatia pe scurt : A si B coproprietari. A detine lotul majoritar si B o cota mai mica dar in indiviziune cu A. Accesul lui A este la strada iar B are acces la strada prin intermediul lotului de teren al lui A( lot de teren indiviz intre parti).
B monteaza camere de luat vederi spre prop. lui si implicit spre prop. lui A.
Ce e de facut ? CUM poate A scapa de camerele de supraveghere avand in vedere ca sunt situate pe cota comuna de teren ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:18, 4 Decembrie 2009
Iesirea din indiviziune urmeaza a fii facuta. Pe mine ma interesa daca se poate printr-o ordonanta prezidentiala sa obtin ca si executie vremelnica demontarea camerelor de luat vederi amplasate la intrarea comuna in casa. Camera bate si spre casa lui dar si spre casa mea si ma deranjeaza enorm.
Ce-mi puteti spune ? E mai bine sa incerc o ordonanta sau calea unui proces separat ?

Va multumesc !
Aceste decizii se iau conform regulii unanimitatii: decideti impreuna de comun acord. Altfel, in instanta.
Eu cred ca puteti introduce, daca dovediti regulile speciale pentru ordonanta si cum anume va prejudiciaza camerele.
Mai cred ca puteti obtine obligarea indivizarului sa monteze camerele asa incat sa filmeze numai partea de teren folosita de el, conform impartirii faptice dintre voi (de dovedit si asta). Sa obtureze partial unghiul, sa reorienteze camera ori sa o mute, dupa caz.
Nu sunt foarte sigura cu anume puteti verifica asta, e de cercetat; si cred ca va fi nevoie de vreun expert video...

Va recomand insa cu mare incredere sa faceti demersuri amiabile: notificare, intalnire si negociere etc. Este mai rapida, mai ieftina, mai simpla.

Mihai, Mihaela avea dreptate, ai apostrofat-o urat; ea a citit mai atenta mesajul initial si a inteles ca este vorba despre un singur lot aflat in indiviziune si nu de vreo servitute despre care nu ni se spune ca ar exista.
Marathon009 a scris:

Iesirea din indiviziune urmeaza a fii facuta. Pe mine ma interesa daca se poate printr-o ordonanta prezidentiala sa obtin ca si executie vremelnica demontarea camerelor de luat vederi amplasate la intrarea comuna in casa. Camera bate si spre casa lui dar si spre casa mea si ma deranjeaza enorm.
Ce-mi puteti spune ? E mai bine sa incerc o ordonanta sau calea unui proces separat ?

Va multumesc !

Parerea mea este ca se poate obtine o hotarare judecatoreasca asa cum doriti.
Toata treaba este sa motivati bine actiunea.
Daca judecatorul nu intelege va respinge actiunea.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta partaj fara cale de acces la un lot medina medina Buna ziua, am fost parte intr-un proces de partaj pentru un imobil-teren. Expertul a realizat o singura varianta de partaj unde lotul subsemnatei pe care am ... (vezi toată discuția)
Indiviziune mihaiene68 mihaiene68 Daca o proprietate este detinuta de mai multe persoane ,in cazul de fata de 2 familii cu cladiri separate ,dar teren in indiviziune ,foarte greu de divizat ... (vezi toată discuția)
Servitute penala probleme probleme Buna ziua! Am un proces de servitute care dureaza de 6 ani de zile,in tot acest timp am fost inchisa fara nici o cale de acces......in unele dintre cazuri mai ... (vezi toată discuția)