avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.As dori un raspuns la urmatoarea problema. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.As dori un raspuns la urmatoarea problema. Fratele ...

Buna ziua.As dori un raspuns la urmatoarea problema. Fratele meu a decedat in urma cu 7ani divortat si cu un copil care a ramas in grija bunicilor din partea tatalui.Bunicul a facut succesiunea doar pe imobilul pe care il detinea fratele nu si pe masina care o detinea.Acum dupa 7 ani fara nici o instiintare fiscul someaza pe numele decedatului impozitul auto de plata.Care este solutia de a scoate aceasta masina de la plata impozitului(masina este nefunctionala de ani de zile)si cine poate face toate demersurile?Va multumesc frumos.
Buna ziua,
Daca includeau si masina in masa succesorala acum nu mai aveau problemele astea...
Faceti succesiunea si pentru masina, platiti restantele ( ca altfel o sa aveti poprire pe venituri, conturi...) si apoi radiati masina din circulatie, daca mai are numere, si de la fiscal ( sfaul meu este sa o duceti la REMAT, daca o vindeti... sa aveti grija cui pentru a nu avea probleme apoi)
Ultima modificare: Joi, 13 August 2020
Ionut.ion, utilizator
Buna ziua,

Trebuie realizata o dezbatere succesorala suplimentara, incluzand masina in masa succesorala.

Platiti sumele de bani restante datorate la stati si radiati masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism, proprietar decedat. trebuie succesiune??? GeorgeB83 GeorgeB83 Buna ziua, Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni, iar singurul bun care a ramas este o masina din 1997 pe care nu o foloseste nimeni. mentionez ca mai am o ... (vezi toată discuția)
Am facut succesiune dupa sotul meu si aceasta s-a finalizat. ... tureisilvia tureisilvia Am facut succesiune dupa sotul meu si aceasta s-a finalizat. Mostenitori suntem eu si un copil. Am insa o problema legata de o masina pe care sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Radiere masini Hamarsold1234 Hamarsold1234 Eu am doua masini mostenite, una de la unchiul fabricata in 1972, si a inmatriculat-o unchiul meu in 1979, dupa aceea nu a mai inmatricalt-o. A ramas cu numar ... (vezi toată discuția)