avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ...

buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de pesti in bloc din aceasta cauza.
Iar citati din ceva ce nu exista. "Viitoarea lege" nu se aplica acum, poate niciodata. Deocamdata nu exista nici o autorizatie, ca-i de la asociatie, ca-i de la vecini, ca-i din alta parte.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deocamdata nu exista nici o autorizatie, ca-i de la asociatie, ca-i de la vecini, ca-i din alta parte.

Va inselati amarnic
De acea am facut referire la apartamentele din zonele turistice utilizate in regim hotelier
Verificati temeinic controalele si amenzile dispuse de catre ANAF si ministerul turismului pentru incalcarea dispozitiilor in vigoare
Nu ma insel amarnic, aratati acea dispozitie legala, in citatul care l-ati dat se vorbeste de viitoarea lege, Airbnb si Booking. ANAF nu are treaba cu autorizatiile de la asociatie si nici cu autorizatiile turistice, ci cu fiscalitatea. Sunt si acum apartamente care se inchiriaza pe termen lung fara sa fie declarate la fisc. Airbnb si Booking nu au treaba cu turismul, nu esti obligat sa fii turist pentru a inchiria prin cele doua platforme.

Verificati temeinic ce ati scris anterior si aratati legea.
Ultima modificare: Luni, 17 August 2020
latka, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Antifrauda nu face nimic în cazul inchirierii, nici pe termen lung nici ocazional, caz concret în blocul în care stau, nici pe verticala sau orizontala cum ziceti, nu plătește nimeni nimic la fisc, a fost rahat Antifraudă în noiembrie, s a plimbat pe la apartamente ca niște habauci și duși au fost, fără nici o măsură. Exact la fel, nu știi cine vine noaptea la prostituate, usa rupta, se cazeaza cine vrea cum vrea, politia când aude subiectul se ascunde, nu face control la acte
Acordul de functionare dat din partea asociatiei de propietari/ locatari al imobilului trebuie reinoit anual? va multumesc.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, ... NicoleC NicoleC Inchiriere apartament bloc in regim hotelier (in scop turistic) Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, a fost recent introdus in ... (vezi toată discuția)
Stimată doamnă manuela rășină spuneți dvs: „simpla închiriere ... robert1958 robert1958 Stimată doamnă Manuela Rășină Spuneți dvs: „Simpla închiriere a unui spațiu de locuit în calitate de persoană fizică nu îi schimbă ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul inchirierii unui apartament in regim hotelier ... Sbalcanu Sbalcanu Buna ziua, In cazul inchirierii unui apartament in regim hotelier (AirBnb, Booking, sau prin oricare alta firma) este necesar acordul vecinilor? In blocul ... (vezi toată discuția)