avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua !! Am și eu o întrebare sper ca ma poate ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua !! Am și eu o întrebare sper ca ma poate ajuta cineva ...

Buna ziua !!
Am și eu o întrebare sper ca ma poate ajuta cineva , anul trecut am
Fost prinsă furând dintr-un magazin din Germania in valoare de maxim 100 E am înapoiat obiectele furate și am mers la postul de poliție acolo mi sau luat toate datele și mi sa făcut privesc verbal nu am
Plătit nimic ! Au zis sa aștept acasă scrisoare . Nu am așteptat nimic m-am întors in România anul acesta am primit o scrisoare ca am fost data in judecată probabil și am de plătit suma de 488 euro pana la data de 23.03.2020 in care spune ca daca pana la data de 23.03.20 nu plătesc amenda se va transforma in închisoare 25 de zile , am ignorat-o ! Azi 15.08.20 sunt in Germania îmi fac Domiciliu vreau sa merg sa plătesc acesta amenda ! Exista riscul sa nu îmi accepte plata amenzi și sa ma încarcereze direct ?! Dat fiind faptul ca am depășit termenul de 23.03.20
Cel mai recent răspuns: Eder4 , utilizator 16:16, 31 Martie 2022
Trebuia sa achitați.
Vorbiti cu un avocat din Germania daca ati depasit termenul ca sa nu va treziți ca va arestează.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Trebuia sa achitați.
Vorbiti cu un avocat din Germania daca ati depasit termenul ca sa nu va treziți ca va arestează.

Este prea târziu sa merg sa plătesc ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
UrgentAmenda a scris:
Exista riscul sa nu îmi accepte plata amenzi și sa ma încarcereze direct ?! Dat fiind faptul ca am depășit termenul de 23.03.20

Exista riscul, dar sunt mici sanse sa va incalte direct. Nu am verificat codul penal german pe aspectul asta, insa dat fiind ca in genere codurile europene se aseamana destul de mult , ca o chestiune incurajatoare va spun ca, in Romania daca se achita amenda, chiar si ulterior, pe parcursul procesului penal/respectiv sesizarii instantei de executare, atunci pedeapsa amenzii nu se mai inlocuieste cu inchisoarea. Bine, bine, asta nu este o garantie pentru dvs ca in Germania se va intampla la fel, insa parerea mea este sa mergeti sa platiti urgent si sa trimiteti chitanta la "instanta lor de executare sau la organul competent" (nu stiu care este ala) ...pentru ca nici ei nu au vreun interes sa va dea mancare si cazare, 25 de zile, din banii contribuabilului german. Deci, curaj!!
Îmi puteți spune va rog cum sa terminat la dumneavoastră?

UrgentAmenda a scris:

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Trebuia sa achitați.

Este prea târziu sa merg sa plătesc ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă MarinaSF MarinaSF Bună ziua. Numele meu este Marina și locuiesc în Olanda. În urma cu 8 ani plecând cu mașina din Olanda spre România, la vama din Germania mi sa ... (vezi toată discuția)
Amenda penala luata in germania horezu horezu Ma numesc Nicolae am 23 ani,in anu 2014 am fost complice la un scandal intre romani,am fost judecat si am primit o amenda penala de 2000 de euro.Ce credeti imi ... (vezi toată discuția)