avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Am trimis un utilaj in Germania la o societate ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Am trimis un utilaj in Germania la o societate organizatoare de ...

Am trimis un utila in germania la o societate organizatoare de licitatii . La licitatie s-a vandut pentru 10000 euro. Societatea organizatoare a retinut 1000 euro commission si ne-a remis suma de 9000 euro. In Decontul de tva si D390 trebuie inscrisa suma de 10000 euro sau 9000 euro. ( un alt contabil sustine ca acel comision ar trebui tratat ca o prestare de servicii si ca atare tratat ca o livrare intracomunitara din partea partii germane aspect cu care personal nu sunt de accord) . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 21:27, 15 August 2020
Buna ziua,
Operatiunea trebuie tratata conform contractului incheiat ; apare ca o operatiune formata din 2 aspecte pentru societatea de aici: vanzarea utilajului, pe de o parte si comisionul datorat firmei organizatoare a licitatiei , pe de alta parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitii intracomunitare aveno aveno Am achizitionat utilaje second prin licitatie de la o firma organizatoare de vamzari prin licitatie din Germania.(Nu este vorba de autoturisme). Pe factura ... (vezi toată discuția)
Vanzare certificate emisii gaze olf olf Buna ziua, O societate vinde unei firme din Ungaria ,, aer curat\" , adica niste certificate de emisii gaze pentru care incaseaza o suma importanta de euro. ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar Brasov9 Brasov9 Buna ziua Un SRL din Romania Platitor sau Neplatitor TVA achizitioneaza bunuri in Germania si plateste TVA la factura 19 %. SRL -ul vinde bunurile ... (vezi toată discuția)