avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... am primit 2 amenzi in perioada starii de urgenta. una ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

am primit 2 amenzi in perioada starii de urgenta. una in Toplita ...

am primit 2 amenzi in perioada starii de urgenta. una in Toplita si a doua cand m am deplasat din Toplita spre Bihor oradea unde am mai primit o amenda de 5000 de lei fata de amenda de 2000 lei primita in Toplita. Insa eu am depus plangere privind contestatie si in data de 12 al acestei luni mi au respins o. definitiva. urmeaza sa am infatisare pe data de 20 august. la Judecatoria Oradea. cu reexzaminare cerere intru cat nu am achitat taxa de 20 lei dar am reexzaminat cererea si am platit ambele taxe. Sper sa nu mi va respeinge si asta cerere (plangere) Intrebarea este in caz de respingere am dreptul de a face revizuire(rejudecare) o data ce este neconstitutional..?si va rog foarte mult daca imi puteti trimite un model de cerere privind rejudecarea cauzei explicate mai sus,. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabi1ro , utilizator 07:52, 17 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art 200 (3) Când cererea nu îndeplinește cerințele prevăzute la art. 194-197, reclamantului i se vor comunica în scris lipsurile, cu mențiunea că, în termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicării, trebuie să facă completările sau modificările dispuse, sub sancțiunea anulării cererii.
(7) Cererea se soluționează prin încheiere definitivă dată în camera de consiliu, cu citarea reclamantului, de către un alt complet al instanței respective, desemnat prin repartizare aleatorie, care va putea reveni asupra măsurii anulării dacă aceasta a fost dispusă eronat sau dacă neregularitățile au fost înlăturate în termenul acordat potrivit alin. (3).

Vi s-a anulat cererea/plangerea contraventionala pentru ca nu ati achitat taxa de 20 de lei,
cu alte cuvinte daca ati platit aia 20 de lei dupa cele 10 zile, degeaba i-ati platit.
Reexaminarea nu da posibilitatea ca pe parcursul ei sa fie platite taxele de timbru care nu au fost platite initial,
ci doar se verifica daca anularea dispusa de judecator a fost corecta sau nu (situatiile alea pe care eu le-am ingrosat in textul de lege de mai sus). Intelegeti?

Da am inteles. Va multumesc. Respecte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă anulare cerere ContSters440570 ContSters440570 Tip solutie: Anulează cererea Solutia pe scurt: Anulează cererea. Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în ... (vezi toată discuția)
Verificarea cererii si regularizarea - durata maxima ContSters277797 ContSters277797 La primirea cererii de chemare in judecata (partaj), judecatorul verifica daca aceasta indeplineste cerintele impuse de lege, urmand ca in situatia cand ... (vezi toată discuția)
Intrebare - art 200 alin 3 din ncpc mihaelaciocarlan mihaelaciocarlan buna seara . va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce prevede art 200 alin 3 din noul cod de proc civila ? va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)