reclamant x ( cu cota de 1/8) solicita iesire indiviziune fata de y ( cota 1/8 ) si z( cota 6/8) din casa formata din 4 camere si o bucatarie- teren 420 mp, fara a preciza nimic altceva.
Paratul z solicita atribuirea casei si a terenului si obligare la sulte.
Primul expert a spus ca imobilul- casa nu este comod partajabil ( casa vagon) .
Instanta numeste un alt expert motivand ca primul nu a raspuns intr-un anumit fel referitor la posibilitatea de afi partajabil imobilul.
Al doilea expert expune varianta propusa de x ( care acum doreste sa ramana in indiviziune cu Y) , arata ca este partajabil la limita, si din cele 4 camere si doua holuri "atribuie " lui x si y 2 camere si un hol( amandoi au 2/8 ) iar lui z o camera si bucataria ( lipite una de alta) in conditiile in care acesta are 6/8 cu sulta.
In ceea ce priveste terenul x si y primesc 117 mp iar restul z + anexe, care cad.
Este normal ca z sa primeasca in natura mult mai putin decat cota sa legala?
Inseamna ca majoritatea se supune minoritatii?
Este admisibila cererea principala a lui x in cond in care acum doreste sa ramana in indiviziune cu y, parat?
Este normal ca expertul sa propuna doar aceasta varianta, fara alte motivari, fara sa precizeze decat ca imobilul este partajabil la limita? Nu trebuia ca el , ca specialist, sa propuna varianta tehnica pe care o considera buna potrivit disp. legii si cotelor partilor?
Va rog, dat-mi un raspuns pentru ca eu sunt sigura ca z este nedreptatit, doar pentru ca instanta ghideaza cum va solutia.
Poate sa-mi raspunda si un domn expert daca cele aratate sunt legale sau ?
Buna ziua !
1. Este normal ca fiecaruia sa se atribuie atat cat ii revine. Daca nu sunteti multumit si cred ca aveti si de ce( din ceea ce spuneti), puteti ataca sentinta data.
2. Cererea principala este admisibila ,nu cred ca poate fi admisa cererea de a ramane in indiviziune, atat timp cat cererea de chemare in judecata are ca obiectul cauzei tocmai iesirea din indiviziune( incetare a proprietatii comune asupra unui bun sau unei universalitati de bunuri, astfel incat, in locul unei cote-parti abstarcte, fiecareia dintre persoane i se atribuie in exclusivitate o portiune determinata, concreta.. ).
3.Raportul de expertiza poate fi atacat odata cu fondul, daca sunt nemultumiri.
Va propun angajarea unui avocat .
Cu stima !
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Imparteala topo
leusan
Cum s-ar proceda in cazul unui partaj succesoral:
Intre 2 mostenitori ,iar terenul total este de forma unu dreptunghi( latime =10 m/lungime 40 m),casa este ... (vezi toată discuția)